El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

3ipunt_wordpress.png

Headless WordPress. L’evolució de les webs

Com ja sabem, el món de la tecnologia avança molt ràpidament i en el cas de la creació de pàgines webs no ens quedem enrere. Avui en dia, l’eina més eficient i coneguda per a crear el teu propi lloc web o blog és WordPress.

Últimament, s’està parlant molt del concepte Headless CMS dins del món del desenvolupament web. A 3ipunt tenim àmplia experiència amb la tecnologia WordPress, i per això, a continuació, compartim els conceptes i les funcionalitats de Headless CMS i, més específicament, Headless WP.

 

Què és un CMS?

Per a començar, un CMS (Content Management System), tal com indiquen les seves sigles, és un Sistema de Gestió de Continguts. En el mercat hi ha molts, però els més coneguts i utilitzats segurament són WordPress i Drupal.

Un CMS consta de dues parts: la de gestió pròpia dels continguts (back-end) i aquella on es mostren aquests continguts de cara a l’usuari (front-end).

 

Què és un Headless CMS?

Ara que ja tenim més clar que és un CMS, el concepte Headless CMS fa referència a un CMS que no disposa de la part de visualització de continguts i, per tant, únicament s’encarrega de crear-los i gestionar-los des del back-end.

A més, també ha de disposar d’una API, per a poder comunicar-se amb qualsevol sistema, interfície i/o una altra API.

Per tant, en el cas de WordPress, únicament l’utilitzem per a crear i gestionar els continguts però no per a mostrar-los.

 

Headless WordPress. Com funciona?

Atès que WordPress és un dels CMS més utilitzats del món, i des de 3ipunt tenim una àmplia experiència, ens centrarem en ell. 

Així doncs, la següent pregunta podria ser, i ara com mostrem els continguts a WordPress?

Doncs bé, aquesta connexió es faria mitjançant la REST API de WordPress, que ja ve integrada dins del core de WordPress. 

D’aquesta manera ja podem interactuar entre les dues API, i fer la crida de dades al WordPress per a després, des del front-end i mitjançant JavaScript es recullin aquestes dades i es mostrin.

 

Avantatges d’utilitzar Headless WordPress

  • Millora en el rendiment: en fer únicament crides a la API per a mostrar el contingut, la càrrega del mateix és molt més ràpida.
  • Aplicacions mòbils: poder crear aplicacions mòbils natives
  • Publicació multicanal: crear el contingut en un únic lloc, i que pugui ser ensenyat en diferents plataformes.
  • Seguretat: en separar el front-end i el back-end, millorem la seguretat del sistema, entre altres punts, al no haver-hi connexió directa amb la base de dades.

Ara que ja saps més sobre Headless WP, si vols tenir les millors funcionalitats a la teva pàgina web, des de 3ipunt t’ajudem a aconseguir-les. No dubtis en enviar-nos un correu a contacte@tresipunt.com!

TresipuntHeadless WordPress. L’evolució de les webs
Comparteix aquest post