El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Bonificar formació amb FUNDAE: passos i requisits
imatge_bonificar formació amb fundae

Bonificar formació amb FUNDAE: passos i requisits

Segons l’ informe del balanç de situació 2019 de FUNDAE, més del 80% de les empreses espanyoles perden el seu crèdit anual per a la formació bonificada, bé per falta de temps administratiu o per alguna dificultat en la seva tramitació o bé, perquè les empreses no són conscients del potencial que és tenir a empleats qualificats i motivats.

Per què és important la formació dels empleats?

Augmentar els coneixements dels empleats és una inversió a llarg termini perquè en un futur aquests responguin a les necessitats de les empreses, tenint així una major capacitació per a unes certes habilitats que l’empresa necessiti.

Tant per a nous empleats com per al personal amb més antiguitat, és important que obtinguin o actualitzin els seus coneixements per a no quedar-se enrere, perquè el món evoluciona i les competències dels empleats estan cada vegada més valorades.

Per això, és interessant saber que FUNDAE (Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació) s’encarrega d’ajudar les empreses i treballadors a millorar aquestes competències.

En aquest article parlarem de quins són els requisits Fundae i quins passos s’han de seguir per a accedir a la formació bonificada.

Requisits per a optar a formació bonificada

Existeixen una sèrie de requisits que les empreses han de complir per a accedir a la formació bonificada.

  • Durada de la formació: el mínim de durada d’un curs ha de ser de 2 hores per a ser bonificable. No serà possible imputar més de 8 hores de formació al dia.
  • Tipus de formació: els cursos de formació han de guardar relació amb l’activitat laboral que desenvolupa el treballador.
  • Altres formacions: No podran ser bonificades accions informatives o divulgatives (jornades, congressos, seminaris, etc.).
  • Acreditació oficial: els centres o plataformes de formació han d’estar acreditats en el Registre Estatal d’Entitats de Formació.
  • Formació tutoritzada: el màxim serà de 30 alumnes per tutor en la modalitat presencial, i 80 per tutor en la modalitat en línia o a distància.
  • Certificació: han de certificar-se mitjançant l’expedició d’un diploma acreditatiu o certificat d’aprofitament.
  • Notificació a Fundae: s’ha de notificar la formació amb 7 dies d’antelació. Aquesta informació detalla les dades de la formació en si (quina formació s’imparteix, alumne/s, dia, hora…).

Necessites bonificar la teva formació amb Moodle?

Passos a seguir per a bonificar la formació amb FUNDAE

Calcular el crèdit disponible per a bonificar formació

El crèdit de formació bonificada es calcula en funció de la quota de formació professional que l’empresa hagi ingressat l’any anterior pels treballadors, i segons la plantilla mitjana de l’empresa.
En aquest simulador que ofereix Fundae, pots calcular el crèdit de la formació bonificada per a capacitar als teus empleats.

Calcular el crèdit disponible FUNDAE

Donar-se d’alta a l’aplicació Fundae

L’empresa que oferirà la formació s’ha de donar d’alta en l’aplicació Fundae per a posteriorment bonificar la formació.

És necessari per a això disposar d’un certificat digital.

Documentació necessària

Amb 15 dies d’antelació s’ha de comunicar al representant legal dels treballadors (RLT) que es realitzarà una formació i ha de ser informat dels següents detalls:

  • Nom, descripció i objectius de les accions formatives bonificades.
  • Nombre de treballadors que es formaran.
  • Durada de la formació.
  • Mitjans que seran utilitzats.
  • Els criteris que s’han seguit per a triar als treballadors.
  • Lloc on s’impartirà la formació.
  • Balanç de la formació impartida durant l’exercici anterior.

Utilitza ara el teu crèdit Fundae. T’ajudem!

Comunicació de l’inici del curs

La comunicació de l’inici del curs s’ha de realitzar en l’aplicació Fundae amb un mínim de 7 dies naturals a la data d’inici del curs. En aquesta comunicació s’han de comunicar dates, horaris, lloc d’impartició, model de formació, continguts de la formació, participants, etc.

Començar la formació

Per a formacions presencials és necessari emplenar Model de Control d’Assistència.

Per contra, per a la formació online, les plataformes hauran de comptar amb la possibilitat de registrar l’activitat dels participants.
Les plataformes e-learning han de complir una sèrie de requisits per a registrar aquesta activitat. En 3ipunt, hem desenvolupat un plugin per a connectar la plataforma Moodle amb Fundae, que t’estalviarà molt temps i et permetrà poder bonificar les teves formacions.

Avantatges fundae

Comunicar a Fundae la finalització del curs

Una vegada finalitzat el curs, s’ha de comunicar a l’antiga fundació tripartida indicant:

  • Nombre d’empleats que han finalitzat el curs (completat més del 75%).
  • Costos totals de la formació.
  • Quantitat de bonificació i el mes en ell s’aplicarà.

Aconseguir la bonificació

És requisit imprescindible que l’empresa estigui al corrent de pagament en l’Agència Tributària i en la Seguretat Social.

Si s’han seguit tots els passos esmentats, podràs bonificar la formació que es farà efectiva mitjançant el sistema de Liquidació Directa.

Conclusions

La formació bonificada és una opció molt interessant perquè una empresa continuï millorant, tant si es fa en modalitat presencial o mitjançant una plataforma de formació a distància.

Aprofita el crèdit de formació bonificada!

En 3ipunt, acompanyem a les empreses que vulguin bonificar la seva formació, ajudant-los en tot el procés per a aconseguir formacions en línia reeixides.

Comparteix aquesta noticia!

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt