El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

MoodleMoot Global 2023, així va ser
portada_mootglobal23

MoodleMoot Global 2023, així va ser

Després de tres dies de debats i presentacions on han acudit més de 100 conferenciants de 24 països i amb una participació de més de 700 persones especialitzades en Moodle i en el sector de l’educació, podem dir que la MoodleMoot Global 2023 ha estat tot un èxit.

L’esdeveniment ha tingut diverses fases distribuïdes en els tres dies de durada.

El primer dia es va centrar en l’aprenentatge permanent al llarg de la vida, atenent persones de qualsevol edat i amb diversos mètodes, satisfent així, les necessitats individuals.

Intel·ligència artificial: un canvi en l’educació i en els sectors empresarials

El fundador de Moodle, Martin Dougiamas, va centrar el seu discurs en la Intel·ligència Artificial en l’educació,posant l’accent en com interactuem amb ella i de quina manera es poden aprofitar les seves eines en el sector educatiu, ja que és capaç de reemplaçar el treball humà, atès que és més econòmic i més òptim i segur.

També va parlar sobre les solucions de codi obert com a sistema educatiu integral i el seu potencial per a aprendre habilitats específiques.
La manera en què interactua la intel·ligència artificial amb l’experiència d’usuari, va marcar un debat ple de reflexions sobre els dilemes als quals s’enfronten els dissenyadors i educadors. Quin és el futur de la IA en l’educació?, Com es pot introduir a les aules virtuals?, etc. Són preguntes que s’han de fer els desenvolupadors per a crear plataformes senzilles.

Welcome to Moot global 2023

Incorporació de la tecnologia en l’educació: Open EdTech

Un taller sobre EdTech amb el pensament general de la incorporació de la tecnologia en l’educació i de quina manera podem millorar l’experiència en l’aprenentatge, va centrar bona part del matí del segon dia en la MoodleMoot.

Amb equips de desenvolupament individuals, es poden aconseguir grans avanços i construir serveis a nivell mundial en forma de comunitat col·laborativa, donant forma a Moodle per a construir un LMS encara millor.

Moodle Workplace, solució per a empreses

En una altra de les sessions es va abordar la solució per a empreses, Moodle Workplace i com s’han allunyat algunes institucions del Moodle convencional per a adoptar una plataforma LMS més centrada en la formació en l’àmbit del treball.
Les institucions governamentals que han optat pel canvi de Moodle a Workplace comenten que donada l’alineació amb les directrius i estàndards de la Unió Europea, Workplace afavoreix l’aprenentatge permanent per als empleats públics,oferint opcions sobre com aprofitar la tecnologia per a l’educació contínua i el desenvolupament d’habilitats en el sector públic.

Entre presentacions, celebracions

No tot anaven a ser sessions de treball. Descansos, espais per a networking i moments per a brindar en un ambient més relaxat i compartir l’experiència, fent nous contactes i connexions entre Moodlers de diferents parts del món han servit perquè l’experiència fos encara més gratificant i enriquidora.

3ipunt i la seva experiència en la MoodleMoot Global 2023

Un any més oferim la nostra experiència en Moodle amb una xerrada sobre la integració i gestió de llicències entre Moodle i Publishers a través de protocols LTI. El nostre CTO a 3iPunt, Antoni Bertran va ser l’encarregat de mostrar el treball que estem realitzant com a membres de EduTech Clúster.

Cristina Valdera López, Directora del CeDeC (Centre Nacional de Desenvolupament Curricular en Sistemes no Propietaris) i nostre CEO Pau Plana, ens van il·lustrar amb la seva magistral xerrada sobre la Integració de Moodle amb el generador de continguts online eXeLearning i la facilitat que experimenten els creadors de cursos per a generar contingut SCORM o llocs web directament amb eXeLearning Online.

La nostra companya Txell Llorach, elearning Project Manager, va organitzar un taller-workshop on es va parlar de la gran evolució que ha experimentat Moodle en els últims anys. Es va establir com a objectiu que com a comunitat de Moodlers hem d’estar alineats amb les necessitats reals de l’usuari, posant com a premissa l’experiència d’usuari.

Després d’aquests dies plens de conferències, presentacions, tallers, reflexions, etcètera, tornem a casa amb molt bon sabor de boca i amb moltes oportunitats i ganes de continuar explorant nous camins per a aconseguir cada vegada una educació de major èxit.

Donant les gràcies per la bona organització, us deixem per aquí algunes de les imatges del fantàstic esdeveniment.

Ens veiem en la pròxima!!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt