El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Què és una aula virtual i per a què serveix?
portada_aulavirtual_per a què serveix

Què és una aula virtual i per a què serveix?

És probable que els termes “aula virtual” o “classe virtual” els coneguis, però, saps realment el seu significat?

T’expliquem tots els beneficis que té tant per a l’alumne com per al professorat i com treure-li tot el profit possible.
Per definició, l’aula virtual és l’entorn digital en el qual s’efectua l’intercanvi de coneixements que fa possible l’aprenentatge en temps real.

Característiques d’una aula virtual

La principal característica d’una aula virtual és la capacitat de connexió a ella en qualsevol moment i lloc, la personalització, facilitat d’ús, i la interactivitat.

Gràcies a la personalització de continguts i la gamificació, l’èxit és exponencial, ja que es tracta d’una mena d’aprenentatge on s’interactua de forma més activa, a diferència de l’aula tradicional.

A continuació veurem algunes de les característiques que tenen les aules virtuals i la seva diferència amb les classes tradicionals.

aula virtual caracteristiques

Diferències entre aula tradicional i aula virtual

A les aules tradicionals l’ensenyament és a través de comunicació verbal i escrita, mentre que a les aules virtuals existeixen recursos com a imatges, vídeos, arxius multimèdia, etc. i sempre a través d’un ordinador, tauleta o telèfon mòbil.

Metodologia e-learning

El professor o tutor ha de tenir una certa experiència o estar especialitzat en la metodologia elearning i treballar en un entorn digital basat en les TIC i en Internet, sabent utilitzar les plataformes d’educació online i les seves eines.
Dins d’una plataforma elearning, existeixen espais anomenats aules virtuals on el tutor i l’alumne comparteixen continguts a temps real, és a dir, de manera síncrona.

Avantatges i beneficis de les aules virtuals

Les classes que s’imparteixen de manera virtual tenen grans avantatges que si les sabem utilitzar bé, generen importants beneficis.

Esmentarem els principals:

Accés 24/7

Tant els professors com els alumnes poden gestionar el seu propi temps.

En el cas dels docents, poden preparar els seus temaris amb antelació i en el cas dels alumnes poden estudiar el temari organitzant el seu temps i fent lliuraments mitjançant cronogrames.

Sense límit geogràfic

L’aprenentatge està permès per a qualsevol persona i en qualsevol lloc del món.

L’espai físic a les aules tradicionals a vegades es fa complicat i genera la barrera espai-temps.

elearning sense limiti geogràfic

Autoaprenentatge

Encara que sempre és present la figura del tutor, les aules virtuals fomenten la iniciativa de “aprendre per un mateix”. El professor exposa el temari i les eines que són necessàries per a l’aprenentatge, mentre que l’alumne s’imposa l’autodisciplina per a realitzar la formació.

Per a què serveix una aula virtual

L’objectiu principal d’una aula virtual és crear un ambient molt semblant a les aules presencials on els estudiants puguin accedir i desenvolupar accions pròpies d’un procés d’ensenyament presencial com llegir, realitzar exercicis, preguntar al professor, etc.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt