El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Els recursos tecnològics a l’aula s’han d’explotar al màxim per a potenciar l’estudi dels alumnes. Per això et portem en aquest article un altre recurs elearning, la infografia interactiva amb el qual podràs millorar l’experiència d’aprenentatge en línia.

Què és una infografia interactiva?

També anomenat tauler interactiu, són aquells recursos tecnològics que permeten als usuaris actuar amb el contingut d’una forma única i sentint-se protagonista del procés.
Mitjançant la utilització del “ratolí” l’usuari pot anar veient la informació i el contingut de la infografia interactiva com una visita guiada com si d’un joc es tractés. A diferència de les infografies estàtiques, aquests taulers ofereixen aquesta interactivitat que fomenta la participació en els estudiants obtenint el contingut al seu ritme.

imatge_infografia interactiva

Aquests continguts digitals ofereixen una experiència personalitzada que s’absorbeix millor, i per tant, la retenció augmenta. A 3ipunt, recomanem incloure aquest tipus de gamificació en els teus cursos elearning, ja que t’ajudaran a oferir continguts més atractius i augmentar les possibilitats d’èxit.

3ipunt, experts en gamificació e-learning

On s’utilitzen els taulers interactius?

El seu ús està destinat tant a nivell educatiu com a comunicació corporativa.

En els centres educatius són molt pràctics a l’hora d’incorporar nous aprenentatges o reforçar visualment el ja après.

En les empreses, el seu ús està més estès per a comunicació interna, per a guiar aprenentatges, mostrar dades, etcètera.

Beneficis de les infografies interactives

Una imatge val més que mil paraules i si es pot interactuar amb la informació, la retenció és encara major. Per això el gran benefici que tenen aquest tipus d’infografies. Veurem els principals motius pels quals és recomanable aquest recurs digital:

1. Criden més l’atenció

Els psicòlegs defineixen que el 50% del nostre cervell està vinculat al processament visual. La història que expliquen, els números i els gràfics es processen millor, ja que el cervell el processa en parts diferents.

imatge_metodologies àgils

Et pot interessar: Què és un vídeo interactiu? Exemples i consells

2. Les infografies interactives es viralitzen

El contingut viral és de summa importància en l’època en què vivim. Als usuaris no els importarà compartir-la perquè altres persones es beneficiïn del seu contingut.

3. Simplifiquen continguts extensos

Es pot mostrar informació rellevant amb dades fàcils de processar mitjançant elements visuals.

Conclusions

Amb aquesta mena de contingut interactiu, les formacions o presentacions corporatives són veritables experiències.
Ara que ja saps el potencial de les infografies interactives, t’animem que les incorporis, ja que existeix una major possibilitat que els usuaris tinguin major predisposició a llegir-les, comprendre-les i el que és més important en el món e-learning, recordar-les.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt