Que el Covid-19 ha capgirat el món, no és cap sorpresa. Fa molts dies que estem confinats rebent molts ítems sobre el virus i les seves conseqüències.
Dins d’aquesta sensació d’incertesa tots esperem que els nostres estiguin bé: Que no els hi falti feina, salut, i un llarg etcètera. És normal, i ha de ser així. Però us plantegem una pregunta: Què passaria si ampliéssim el concepte de la paraula “nostres” i la redefinim més enllà del nucli més proper que ens envolta?
Nostres són tot el personal de serveis externs que està treballant aquests dies perquè tot rutlli. Als que aplaudim al balcó cada dia a les 20h amb totes les nostres forces, per intentar enviar-los ànims que són, ara mateix, tan necessaris com les abraçades que no els hi podem donar. I sobretot per donar-los les gràcies, perquè són els veritables Messi del Coronavirus.
Hi ha moltes més persones que també entren dins del concepte: La gent gran i els més menuts, per exemple, herois que ens estan donant una lliçó de supervivència i de paciència. O els pares, que continuen treballant fora o dins de casa sense deixar d’atendre totes les seves necessitats, que no són poques i van molt més enllà de “He perdut el meu nino, o no trobo la capsa de colors”.
També ho són els clients que ara mateix requereixen la nostra feina i per als que estem donant el 200% treballant dia (i alguna nit) perquè puguin tirar els seus projectes endavant malgrat les adversitats.
Nostres són, en definitiva, totes les persones. I la següent pregunta que ens hem de fer de manera instantània és: Què els hi podem aportar? Com ens podem ajudar?
Estigueu tranquils, no ens farem voluntaris de medicina interna, doncs les probabilitats de fer la feina ben feta, són força limitades. Però si podem intentar aportar el nostre granet de sorra i ajudar en allò que realment tenim experiència: En el món de l’educació en línia. Creiem que podem sumar i aportar. Volem fer comunitat, una paraula que va lligada i treu el capet darrera del nostre lema: Let’s e-learn together.
L’ensenyament en línia i l’ús de les noves tecnologies és imprescindible per a poder continuar amb els diferents processos educatius. Ara més que mai, hem de caminar junts a través de la pantalla.
Per això hem creat el projecte Moodle x tothom: des de 3iPunt volem donar les eines necessàries a les entitats formatives per tal que puguin adaptar-se ràpidament i de manera totalment gratuïta. Nosaltres proporcionaríem la plataforma Moodle, els servidors necessaris per poder-lo mantenir i les eines per generar continguts i videoconferències de la manera més senzilla i ràpida possible. Val a dir, però, que en tot aquest camí, no estem sols: El projecte té el suport de Moodle, d’Amazon Web Services (AWS) i AulaPlaneta.
Potser som una mica somiadors, però esperem que algun dia, aquests petits (grans) passos que estem fent, canviïn alguna cosa. Ens neguem a pensar que el #Juntshoaconseguirem i el #Totanirebé siguin només paraules. Han de ser accions! Si tenim les eines, perquè no utilitzar-les per canviar el món i millorar-lo?
Com dirien els nostres estimats Monty Phyton: Always look on the bright side of life!