El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Programant en època del COVID-19

Programant en època del COVID-19

Fa unes setmanes que estem vivint una situació inusual en tot el país i que ens ha portat a canviar la nostra manera de treballar i, fins i tot, la nostra manera de viure.

A finals del mes de Gener es va detectar el primer cas de COVID-19 a l’estat Espanyol. Els contagiats es van anar multiplicant i va arribar un moment que es va decidir confinar a tota la població per evitar que la cosa anés a més i per tant, es va determinar que ens havíem de quedar en quarantena, primerament, durant 15 dies, es va afegir una segona quinzena, i a dia d’avui, en tenim per 15 dies més.

Què implica aquesta mesura?

El fet de no poder anar a treballar dificulta, en alguns sectors, el continuar treballant amb normalitat. En molts casos el teletreball no està implantat o en d’altres es imposible poder fer-ho…

Per sort, a 3ipunt, portem més de dos anys treballant en remot. Vam començar amb un dia a la setmana, i, després de realitzar un període de prova amb dos dies, vam decidir implantar-ho definitivament, degut a que els resultats eren positius. Per tant, no ens ha suposat molts canvis en aquest punt. La nostra feina la podem realitzar amb normalitat i amb les eines online de las que disposem, podem continuar realitzant les mateixes tasques que fèiem a la oficina, amb la mateixa qualitat i la mateixa dedicació, però des de casa.

El que és imprescindible és estar ben organitzats i fer un bon ús del conjunt d’eines que tenim disponibles per aconseguir-ho.

Quines eines fem servir?

  • Hangouts: eina de xat i videotrucades incorporada a google.
  • Meet és una utilitat que s’integra amb el Google Calendar i permet fer reunions de fins a 25 persones.
  • Trello és una eina que ens permet treballar en diferents grups i amb taulers, llistes i targetes virtuals col·laboratives que ens facilita la comunicació i l’organització.
  • Slack com a eina de col·laboració que pot substituir al correu electrònic i facilita la comunicació amb l’equip. També inclou opció de videoconferència, i la possibilitat de crear bots per automatitzar tasques.  
  • Drive és la utilitat de Google que ofereix emmagatzematge al núvol i permet organitzar el nostre treball i poder compartir-lo amb la resta de l’equip. Tenim alternatives com poden ser Onedrive o Dropbox.
  • Zoho: per la gestió amb clients (CRM) i la gestió de l’equip humà de l’empresa (People)
  • Git: sistema de control de versions dels nostres projectes. D’aquesta manera podem saber en tot moment els diferents canvis que hi ha en un projecte o producte.
  • Jira: software essencial per portar la gestió i el seguiment de projectes.

Esperem que aviat s’acabi aquesta situació, però mentrestant,  i desde 3ipunt us desitjem el millor en aquests dies tan complicats.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt