El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Safe Exam Browser (SEB)
Guarda els teus exàmens

Safe Exam Browser (SEB)

Durant l’últim any i mig, amb l’increment de la formació en línia i de les plataformes LMS; les escoles, universitats i centres formatius han hagut d’adaptar-se a les noves tecnologies.

Tot això ha provocat l’aparició de necessitats molt concretes, adaptades a cada institució, als objectius marcats en el seu full de ruta i, per descomptat, als seus estudiants. Abans, aquestes es podien resoldre presencialment, però ara, és necessari trobar una solució en línia vàlida per a cada situació específica.

Una d’aquestes necessitats és la de poder realitzar exàmens per Internet de manera segura, i la solució es troba en el denominat Proctoring.

Què és el Proctoring?

Basant-nos en la definició d’Emili Rubió, vicegerent d’Operacions de la UOC, el Proctoring és un sistema que compta amb diferents mesures de seguretat, que permeten realitzar proves d’avaluació vigilades a través de l’ús de recursos telemàtics

Això és tenir a disposició, a través del mateix LMS o d’eines externes, uns mitjans tecnològics que permetin controlar que l’estudiant no estigui saltant-se la normativa durant la realització d’un examen.

Aquests mitjans tecnològics poden ser varis:

  • La vigilància de l’estudiant basada en la imatge, normalment a través d’una o vàries webcams.
  • La compartició de la pantalla de l’estudiant, fins i tot prenent el control de l’ordinador.
  • La restricció temporal al realitzar certes tasques des de l’ordinador o navegador de l’estudiant.
  • El report de possibles actituds inapropiades, detectades automàticament.

Tota aquesta informació s’envia a un Proctor (plataforma i/o persona que vigila que l’examen es faci de manera correcta) perquè confirmi la validesa de la prova.

Com resol Moodle aquest problema?

D’una banda, sent una de les plataformes més utilitzades del mercat, compta amb la possible integració de molts sistemes de pagament, i, per l’altre, incorpora per defecte una eina gratuïta, que tots podem utilitzar des de l’activitat qüestionari (quiz): el Safe Exam Browser (SEB).

Què fa el Safe Exam Browser?

Aquest programari converteix temporalment qualsevol ordinador en una estació de treball segura. El navegador SEB carrega i mostra la pàgina de l’examen utilitzant una URL preestablerta i no mostra cap element de navegació, com ara la barra de direccions, el camp del cercador, etc.

Si l’alumne realitza un qüestionari a través d’aquesta pantalla del navegador especial, podrem desactivar dreceres i funcions del sistema operatiu, impedir l’accés a unes URL determinades, que no hàgim prèviament autoritzat, o evitar que s’utilitzin recursos externs.

Nosaltres mateixos, com a administradors de la plataforma, podrem configurar moltes de les coses que l’alumne podrà fer:

Llistat de configuracions que l'administrador pot canviar.

Visitant aquesta pàgina web podreu obtenir més detalls sobre el SEB. A més, si voleu més informació sobre com utilitzar-ho en el vostre Moodle, contacteu amb nosaltres enviant un correu a contacte@tresipunt.com i estarem encantats d’informar-vos!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt