El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Èxit en el projecte PENSA (Erasmus +)
cas d'èxit PENSA

Èxit en el projecte PENSA (Erasmus +)

La pandèmia ens ha ofert un altre cas d’èxit i ens ha demostrat, una vegada més, que la telecol·laboració, no només és possible entre professionals, sinó que pot crear i construir estructures òptimes per a la innovació.

El projecte per a una Professionalització dels Docents utilitzant la Tecnologia Digital per a donar suport a l’Autonomia i la ciutadania (PENSA) recolzat i impulsat per la Unió Europea i amb la col·laboració d’universitats i clústers educatius, del qual ja vam parlar en aquest article, ha finalitzat la seva primera part amb èxit.

I… El resultat ha estat excel·lent! Dues setmanes dedicades a capacitar i compartir eines, estratègies i, sobretot, molt Open Source a un equip de docents que estan en primera línia en la difusió i implementació d’eines pedagògiques.

La impossibilitat de realitzar unes jornades de formació i capacitació presencials ens ha brindat l’oportunitat de posar a prova la formació i la telecol·laboració entre equips de professionals de l’educació universitària.

La integració d’eines Open Source a la plataforma Moodle ha estat una estructura sòlida i dinàmica per a poder iniciar el projecte PENSA.

Per a facilitar i dinamitzar l’experiència de les jornades s’han utilitzat des d’eines de videoconferència com Big Blue Button fins a paquets tan complets com Next Cloud, passant per editors de contingut HTML com H5P i, finalment, plugins de ludificació integrats a Moodle com Quizventure o Stash.

Així mateix, volem destacar la bona acollida de les estratègies de gamificació utilitzades a les jornades. Estratègies pròpies dels jocs, així com l’acomulació de punts per a l’obtenció de premis, reptes d’equip per aconseguir objectius comuns i la presentació del contingut a través de quizzes dinàmics. 

Tot això ha facilitat tant la dinamització de les sessions com el sentit de continuïtat entre els mòduls i les sessions. 

Us presentem a la nostra guanyadora de les sessions, Jackie Robbins, la participant que ha explorat més activament les seccions, recursos i activitats creades per els diferents docents a la plataforma. 

Tanquem les primeres sessions de formació concloent que l’e-learning i la telecol·laboració han vingut per a quedar-se i amb més força que mai. 

També recalcar que la Unió Europea aposta per les eines Open Source i que estem en un gran moment per a la innovació educativa gràcies a uns professionals motivats, formats i orientats a treballar de forma conjunta. 

May the Open Source be with you!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt