El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Com utilitzar l'aprenentatge per a augmentar el compromís dels teus empleats
portada_aprenentatge compromis treballadors

Com utilitzar l’aprenentatge per a augmentar el compromís dels teus empleats

Avui dia, si vols que la teva empresa triomfi, necessites que els teus empleats estiguin compromesos amb el seu treball. No obstant això, aconseguir aquest compromís no sempre és fàcil. Una estratègia que ha demostrat ser molt efectiva és apostar per l’aprenentatge continu. En aquest article, t’ensenyem, com l’aprenentatge pot ser clau perquè els teus empleats estiguin més motivats i com pots aplicar-ho a la teva empresa.

Què és el compromís dels empleats i per què és tan important?

Quan parlem de compromís dels empleats, ens referim al motivats i dedicats que estan a l’hora de fer el seu treball. Si els teus empleats estan compromesos, seran més productius, estaran més contents en l’empresa i és menys probable que busquin treball en un altre empresa. És una situació en la qual tots guanyen!

Com motivar als teus empleats mitjançant l’aprenentatge

L’aprenentatge constant és clau per a mantenir als teus empleats compromesos i motivats. Si senten que estan desenvolupant noves habilitats i creixent professionalment, la seva motivació i lleialtat cap a l’empresa augmenten. A més, quan se’ls presenten nous reptes, tendeixen a sentir-se més satisfets amb el seu treball.

Aquí indiquem algunes idees per a aplicar l’aprenentatge en la teva empresa i augmentar el compromís del teu equip:

Identifica les necessitats del teu equip

Realitza enquestes o entrevistes per a conèixer les àrees en les quals els teus empleats desitgen millorar. Et donem algunes claus per a fer-ho.

  1. Defineix els objectius: Abans de començar, estableix clarament què vols aconseguir amb aquesta avaluació. Vols identificar les habilitats tècniques que falten? Vols conèixer les aspiracions de carrera dels teus empleats?
  1. Tria el mètode adequat:
  • Enquestes: Són una excel·lent opció per a recopilar informació d’un gran nombre de persones de manera ràpida i eficient. Pots utilitzar eines online per a crear i distribuir enquestes anònimes.
  • Entrevistes: Permeten aprofundir en les respostes dels empleats i obtenir informació més qualitativa. Les entrevistes individuals o grupals poden ser útils. Exemples de preguntes per a una enquesta o una entrevista:
    • Quines habilitats t’agradaria desenvolupar en l’any vinent?
    • Quins són els teus principals desafiaments en el teu treball actual?
    • Quin tipus de capacitació et seria més útil? (cursos en línia, tallers, mentoria, etc.)
    • Com t’agradaria que l’empresa et donés suport en el teu desenvolupament professional?
    • Què et motiva a continuar treballant en aquesta empresa?
  1. Garanteix la confidencialitat: Assegura’t que els empleats se sentin segurs en compartir les seves opinions.
  1. Analitza els resultats: Una vegada que hagis recopilat les dades, analitza els resultats per a identificar patrons i tendències.
  1. Comunica els resultats: Comparteix els resultats de l’avaluació amb el teu equip i explica com utilitzaràs aquesta informació per a millorar els programes de capacitació.

Fomenta un ambient d’aprenentatge constant

Crea un entorn en el qual aprendre sigui part del dia a dia. Ofereix accés a cursos online, tallers, programes de mentoria o qualsevol recurs educatiu que pugui ser útil. Això no només millorarà les habilitats del teu equip, sinó que també ajudarà a crear una cultura d’aprenentatge dins de l’empresa.

Personalitza l’experiència d’aprenentatge

No tots aprenen de la mateixa manera, per la qual cosa oferir diferents opcions pot ser una excel·lent manera d’augmentar el compromís. Avui dia, moltes plataformes d’aprenentatge permeten que els empleats estudiïn al seu propi ritme i s’enfoquin en el que més els interessa.

Com mesurar si l’aprenentatge està tenint un impacte

Per a assegurar-te que la teva estratègia d’aprenentatge està funcionant, és important mesurar el seu impacte. Pots avaluar la satisfacció dels empleats, les taxes de retenció i la productivitat. Realitzar enquestes i analitzar l’acompliment dels empleats abans i després d’implementar noves iniciatives d’aprenentatge et donarà una idea clara del que està funcionant i si les habilitats que han adquirit suposen un benefici per a la teva empresa.

El compromís dels empleats és un component essencial per a l’èxit organitzacional, i l’aprenentatge continu juga un paper crucial en el seu manteniment. En crear un entorn d’aprenentatge permanent, personalitzar l’experiència d’aprenentatge i fomentar la col·laboració, les empreses poden no només augmentar el compromís dels seus empleats, sinó també millorar el seu rendiment i satisfacció laboral.

Eines i plataformes d’aprenentatge per als teus empleats

Les eines i plataformes d’aprenentatge online ofereixen a les empreses una forma eficaç i flexible de capacitar als seus empleats.

Aquestes solucions permeten crear cursos personalitzats, realitzar seguiment del progrés dels empleats i fomentar la col·laboració. A través de la gamificació, el microaprenentatge i la personalització, aquestes eines augmenten la motivació i el compromís dels empleats amb el seu desenvolupament professional. A més, faciliten l’accés a coneixements actualitzats i permeten a les empreses adaptar-se ràpidament als canvis del mercat.

Algunes de les plataformes més populars inclouen Moodle, Google Classroom, Kahoot! i Linkedin Learning. En invertir en aquestes tecnologies, les empreses poden millorar l’acompliment dels seus empleats, augmentar la productivitat i fomentar una cultura d’aprenentatge continu.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt