El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Com passar de la formació presencial a l'e-learning
portada_passar dormacio presencial a online

Com passar de la formació presencial a l’e-learning

Davant l’augment de la formació online, són molts els professionals que es plantegen transformar un curs presencial online.

Però el canvi no consisteix simplement a compartir contingut a través de la xarxa. És important tenir en compte diversos punts que tractarem en aquest article.

beenhere

Et recomanem la nostra plataforma e-learning Goodle, desenvolupada per 3ipunt. Una eina senzilla, efectiva i amb tot inclòs en la qual podràs gestionar de manera integral tota la formació en línia ja siguis un centre formatiu, una acadèmia o qualsevol tipus d’empresa o organització.

Si no saps per on començar la teva digitalització elearning, aquesta és la teva solució!

plataforma e-learning goodle

El principal avantatge de la formació online és posar el focus en la comoditat de l’alumne i en el seu benestar, creant cursos altament efectius i com hem comentat anteriorment, no consisteix simplement a compartir contingut, és necessari adaptar-ho per a tenir un elearning de major qualitat per a aconseguir potenciar la formació.

Com digitalitzar els continguts formatius?

Transformar el contingut existent en un model elearning requereix d’un procés de preparació. Per a això és recomanable, en primer lloc, revisar el material original i valorar si tot aquest contingut es digitalitzarà o es necessiten nous materials o adaptacions, perquè no tots seran viables de la mateixa forma en la formació a distància.
Un bon punt de partida és fer un inventari i dividir el temari en dues categories: adaptable i no adaptable.

Adaptar continguts a l’elearning

Per a determinar si són o no adaptables, és recomanable revisar aquests punts:

  • Qualitat: encara que el contingut s’hagi utilitzat durant anys en la formació tradicional, aquests han d’estar actualitzats i amb informació rellevant. En el cas que no sigui així, és recomanable revisar-los abans d’iniciar la digitalització.
  • Claredat: s’ha de mostrar a l’usuari un contingut clar i concís en el qual amb només un cop d’ull l’alumne sàpiga a què s’enfrontarà en aquest tema. Per això, es recomana utilitzar titulars clars i estructurar continguts de manera coherent.
  • Motivació: en l’e-learning es busquen no només formacions sinó experiències formatives. És per aquest motiu pel qual és important que els alumnes es diverteixin mentre aprenen i generin l’interès de voler “saber més”.
  • Interactivitat: una manera de mantenir a l’usuari concentrat i participatiu és crear elements interactius, com per exemple preguntes que animin a la reflexió i situacions reals en les quals es posa en pràctica tots els coneixements que està adquirint.
transformació digital

Organització del procés de digitalització formativa

Rols de l’equip docent

Una vegada hàgim fet aquesta revisió, comença el procés de digitalització de continguts formatius.

A partir d’aquí, hem de preparar no només el contingut sinó també l’equip. Tota formació compta amb un equip docent i administratiu, és igual en la formació online.

És necessari assignar rols i responsabilitats perquè el curs funcioni a la perfecció. Qui participarà? Quina funció complirà?

Et pot interessar: Quins professionals necessita un projecte elearning.

Reinventar, reestructurar i reduir el contingut

Si comptem amb material previ que s’ha utilitzat en la formació tradicional i ho enfocarem a una formació a distància, tractarem d’estructurar el contingut i oferir el que és important. Per això és important reinventar, reestructurar i reduir. Com veus, no es tracta de només convertir.

  • Reinventar: ens podem fer les següents preguntes: té el meu contingut molt text?, Podria convertir-ho en gràfics, infografies o imatges?, Són tots necessaris?
  • Reestructurar: està el meu contingut estructurat per capítols o temaris?, Té un índex on veure resums i conclusions?
  • Reduir (sintetitzar): estic mostrant la informació important o es repeteix?, Quant temps duren les lliçons? (És recomanable que cada tema no excedeixi de 15-20 minuts per a evitar que l’alumne desconnecti la seva atenció).
contingut elearning

Cerca una plataforma elearning intuïtiva i senzilla

Triar una bona eina per a impartir formació, és de les coses més importants a l’hora de passar de la formació tradicional a l’elearning.

Amb tot el treball previ que s’ha realitzat de planificació i organització, el que no volem és que la plataforma on desenvoluparan la seva formació sigui complexa per a ells i que sigui un hàndicap per a capacitar-se.

Ara és el teu torn, estàs preparat per a transformar la teva formació a l’era digital?

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt