El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Com fer que el teu e-learning sigui atractiu
elearning més atractiu

Com fer que el teu e-learning sigui atractiu

Una formació online sense continguts atractius pot ser avorrida i és molt probable que l’alumne no acabi el curs. L’objectiu és incrementar el nivell de compromís dels estudiants amb la formació, per això en aquest post t’ensenyem a crear continguts lúdics que faran que l’usuari se senti còmode i tingui ganes de continuar avançant en el temari fins a completar-lo.

Crea una experiència entorn a l’aprenentatge.

Crea formacions personalitzades

Una de les claus per a crear una experiència d’aprenentatge satisfactòria és adaptar els continguts a la matèria i als estudiants.

S’ha de tenir en compte que no tots els alumnes processen la informació de la mateixa forma. Per exemple, per a algú que tingui dificultats de comprensió lectora, serà molt més eficaç presentar-li la informació de manera audiovisual. Per a uns altres, la possibilitat de llegir el text al seu propi ritme pot ser més valuosa que la visualització d’un vídeo.

formacions personalitzades

Per a aconseguir una formació diferent que sigui “atractiva” per als usuaris, podem utilitzar continguts amb un disseny atractiu i d’alta interactivitat.

No hem d’oblidar que l’objectiu és crear continguts e-learning amb l’objectiu que l’alumne finalitzi el curs de manera exitosa i amb una experiència formativa satisfactòria.

Utilitza el Storytelling

Aplicar la tècnica del storytelling a la formació és altament recomanable pels beneficis que podem aconseguir: atenció, interès, reflexió, emoció, diversió i el més important, el record. Està comprovat que una història es recorda molt més, aconseguint un aprenentatge memorable.

Planteja reptes i ofereix recompenses

Mitjançant diferents elements es pot intercalar teoria i contingut amb exercicis en forma de reptes que despertin la motivació de resoldre problemes i obstacles.

Els reptes són un element molt valuós a l’hora de gamificar un curs elearning, perquè obre un ventall de possibilitats molt ampli a nivell motivacional.

Enfrontar a l’empleat o a l’alumne a situacions on hagi d’acudir a la seva agudesa per a sortir d’una situació, activa el seu pensament crític.

Gamificació

Amb independència que el curs tingui un fil conductor o no, és una forma molt efectiva d’aplicar la ludificació, on l’alumnat obtindrà: punts, assoliments, recompenses, insígnies, etc. I anirà pujant de nivell, fins a aconseguir ser expert en cada matèria. Es tracta d’un factor de motivació per a estimular l’aprenentatge i aconseguir la finalització del curs per part d’aquest.

Anima a aprendre ensenyant

Una de les millors maneres d’aprendre la matèria és ensenyar-la. Dona als teus alumnes la possibilitat de demostrar i compartir els coneixements adquirits mitjançant la formació.

Per a això, permet als usuaris assumir el rol de professor, demanant-los que facin reflexions i realitzin preguntes als seus companys. També han de ser capaços de respondre a les qüestions plantejades per la comunitat. Aquesta és una molt bona manera de retenir i assimilar la lliçó.

Com veus, existeixen moltes possibilitats en la formació online amb les quals es poden desenvolupar cursos veritablement interessants. Tot part d’una bona planificació i estratègia en els objectius que es volen aconseguir.

A 3ipunt, desenvolupem continguts gamificats per aconseguir un èxit total en les teves formacions a distància.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt