El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Estiu, el millor moment per a planificar la formació de la teva empresa
portada_estiu planificar formació

Estiu, el millor moment per a planificar la formació de la teva empresa

Després d’un any dur de treball, l’estiu és el moment per a descansar i desconnectar i prendre’s uns dies de vacances, però també és un bon moment per a planificar una formació en les empreses.

En aquesta època on els pics de treball solen reduir-se, és un moment perfecte per a millorar coneixements i aprendre noves habilitats sense tenir la pressió del treball diari.

En aquestes estones lliures moltes companyies aprofiten per a formar als seus empleats o fer reunions amb ells on es treuen conclusions per a millorar els *skills i posar en pràctica cursos que millorin la seva professionalitat.

A mitjan any, les empreses encara no han gastat el seu pressupost per a formació i a través de la formació bonificada que ofereix Fundae, es poden fer alguns d’aquests aprenentatges.

Et pot interessar: Tens un Moodle i necessites bonificar la teva formació?

Una vegada que hem decidit emprendre un aprenentatge, ens trobem amb la falta de temps, amb distraccions, etc. Per això, en aquest article parlarem de la formació a l’estiu, tant per a l’empleat, com per a l’empresa.

planificar formació a l'estiu

Quins beneficis té l’aprenentatge en el període estival?

Comoditat

Cada vegada hi ha més persones que trien formar-se a l’estiu per estar en un ambient més relaxat, sense els aclaparaments del dia a dia i amb molts companys de vacances. Fins i tot hi ha els qui trien gaudir de la platja o la piscina al mateix temps que s’està realitzant alguna formació d’empresa.

Temps

Les jornades intensives en els mesos d’estiu deixen més temps lliure que molts utilitzen per a, a més de descansar, realitzar algun tipus d’activitat formativa. Tenim major disponibilitat i el rendiment a l’hora d’aprendre, és major.

Síndrome postvacacional

Quan el període de descans és més extens de l’habitual, ens sol costar més la incorporació a la rutina de la feina, per això si realitzem cursos a l’estiu no serà tan costosa aquesta volta a la normalitat.

Productivitat

Quan ens trobem en ambients de relaxació i amb més hores de llum, ens trobem més animats i som més receptius. El nostre cos en aquesta època té més energia i la capacitat de retenció augmenta considerablement.

Per què l’estiu és el millor moment per a invertir en formació en empreses?

Com hem comentat, en aquest període vacacional tenim més temps, som més productius i és una bona època per a planificar cursos.

Segur que a hores d’ara tenim algunes conclusions sobre les necessitats que té la companyia i podem parar per a fer una bona planificació que en els mesos de màxim rendiment laboral, no ens ho podem permetre.

aprendre a l'estiu

És hora de fixar objectius formatius juntament amb els treballadors atenent els seus punts febles perquè creixin professionalment, la qual cosa ens reportarà grans beneficis a les empreses.

Et pot interessar: Sabies que pots digitalitzar la teva formació tradicional, en *powerpoint, pdf o fins i tot en paper?

En aquesta planificació hem de pensar també en el sistema d’aprenentatge online on pujar els cursos perquè els treballadors puguin realitzar-los.

Aquestes plataformes online ofereixen avantatges interessants, t’expliquem les tres principals.

  • Flexibilitat, cada persona aprèn al seu ritme
  • Reducció de despeses, perquè no necessita de desplaçaments i de material
  • Personalització d’itineraris formatius
  • Conciliació amb la vida familiar
  • Gestió simplificada
  • Control de la qualitat de la formació i reporting

T’animem que en aquest temps de descans, preparis la teva estratègia formativa perquè els professionals de la teva empresa continuïn ampliant els seus coneixements.

Feliç estiu!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt