Estadístiques de consum de vídeo
Els vídeos són sens dubte un element multimèdia de gran consum a Espanya i a nivell mundial.
Vegem unes dades que ho corroboren.
Usuaris de Youtube
Youtube és la segona xarxa social més popular amb 2.514 milions d’usuaris actius a nivell mundial, segons l’informe de statista de gener de 2023.
Ús de vídeo per edat
D’entre les plataformes de vídeo, Youtube es posiciona en segon lloc, després de Netflix per als millennials, i encapçala la llista per a la generació Z, segons un informe de Ypulse.
Temps d’ús de vídeo
Les persones passen, de mitjana, 23.7 hores al mes en YouTube, segons l’informe de gener de 2022 de HootSuite i WeAreSocial.
Ús de vídeo per països
En la distribució de consum de Youtube per països, Espanya en 2021 va aconseguir 37,4 milions d’usuaris, encara que l’ús en diferents parts del món és molt major.
Consum de vídeo per dispositius
El consum de vídeo en el mòbil és molt més abundant que en l’ordinador.
Amb aquestes dades podem afirmar, com hem esmentat anteriorment, que els vídeos són un element molt atractiu per als usuaris sense distinció d’edat, tipus de dispositiu o país.
Per tant, si és un element de gran consum, per què no afegir vídeos en les formacions online?
Com formar als empleats a través de vídeos?
Segons la necessitat de cada empresa, es necessita un contingut o un altre.
Per la nostra experiència en el món de l’educació online, apostem sempre pels continguts 100% personalitzats per a crear entorns d’aprenentatge atractius i que l’usuari els consumeixi d’una manera grata, sense que se li faci pesat.
Depenent del tipus de necessitat, es poden afegir continguts gamificats perquè l’aprenentatge sigui lúdic i tingui una major taxa d’èxit.
Vídeos per a les formacions e-learning
En moltes ocasions, les formacions són per a aprendre processos manuals i un PDF a manera de tutorial explicatiu es fa pesat, per això a 3ipunt dissenyem una interfície per a visualitzar els vídeos similar a les de les plataformes de streaming Netflix, Prime Vídeo, etc., perquè l’usuari vegi alguna cosa que ja coneix i utilitza diàriament i a amb capítols, inserim les diferents activitats: reptes, avaluacions, perquè aquest material formatiu en vídeo, tingui una estructura molt més atractiva.
D’aquesta manera l’usuari té la sensació d’estar seguint una sèrie: avui un capítol, demà el següent i així es va completant el curs.
Vídeos com a material de consulta
Però anem més enllà. Podem utilitzar els vídeos no només per a formar a empleats, sinó com a material de consulta.
A vegades ens trobem amb empreses, per exemple, de reparacions de vehicles, reparació de maquinària i altres tipus de reparacions, on els on els empleats de major edat són els que tenen el coneixement donada la seva àmplia experiència en el sector i són experts en accions determinades de reparació i també coneixen els “trucs” que han après al llarg la seva carrera professional.
Per a preservar aquest coneixement, el nostre equip de continguts elearning es desplaça al lloc de treball del client amb material d’enregistrament, il·luminació i àudio per a poder posteriorment generar aquest contingut en vídeo. Gravem a l’empleat expert realitzant o explicant els trucs que ha après al llarg dels anys de treball, no fent processos habituals (que a vegades també per a tenir més contingut de consulta).
D’aquesta manera, quan arribi l’hora de la jubilació d’aquest professional o es trenquin els llaços entre empresa-emprat, el coneixement es mantingui i pugui ser consultat per altres treballadors, com si aquest procés en qüestió fos un capítol de la sèrie.
Sens dubte un estalvi de temps i optimització de processos de treball.
Et deixem un vídeo on en Javi Ronda explica una mica més sobre els tipus de continguts e-learning i com els dissenyem a l’empresa.