El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Vols començar amb Moodle i no saps com?
Imatge_primers passos amb moodle

Vols començar amb Moodle i no saps com?

Començarem comentant que Moodle és una plataforma per a crear cursos online amb moltes possibilitats que no podríem explicar en un sol article, però explicarem les principals per a fer-t’ho més fàcil.

Després d’aquesta lectura aprendràs a crear un curs en Moodle, a matricular estudiants, crear cursos i afegir continguts.
Anem a veure Moodle “per dins”.

Accés a la plataforma

Per a entrar a la plataforma necessitarem les credencials, el nom d’usuari i contrasenya que s’hagin establert.

Imatge_accés a la plataforma

Una vegada dins, ens trobarem amb la pantalla d’inici amb un menú de navegació:

  • Pàgina principal
  • Àrea personal
  • Els meus cursos
  • Administració del lloc
Imatge_administració del lloc

Crear un nou curs

Una manera de familiaritzar-nos amb la plataforma e-learning és començar per la creació d’un curs en Moodle. Així doncs, comencem.
Dins de la “administració del lloc” trobem un nou menú de navegació. Si fem clic en la pestanya “cursos” es mostren totes aquestes opcions:

Imatge_crear un nou curs

Si fem clic a “Crear un nou curs” s’obre una nova pantalla on poder posar el nom curt i llarg del curs (camps obligatoris), si volem o no que estigui visible, la data d’inici i finalització, descripció del curs, etc.

Aquesta és la configuració inicial d’un curs, però en els següents camps també podem editar més detalls com l’aparença que tindrà, el nombre de seccions que compondran el curs complet segons temes, canviar de nom els rols que porta per defecte Moodle, etcètera.
Una vegada creat el curs, matricularem a estudiants.

Et sembla complicat o feixuc? Deixa’ns fer-ho per tu. La teva plataforma elearning tot inclòs en 2 setmanes.

Matriculació d’estudiants a Moodle

Per a això anirem a la pestanya “participants” i començarem a matricular a usuaris en el nostre nou curs de Moodle, si és que ja tenim usuaris.

Imatge_matricular estudiant

Aquí a més s’assignaran els rols de cada usuari en curs, per exemple estudiant, professor, professor sense permís d’edició…

Imatge_assignació rols

En el cas de no tenir encara usuaris a Moodle, hem de crear-los prèviament. Anirem de nou a la pestanya “administració del lloc” i farem clic a “usuaris” i a “Crear un nou usuari”.

Imatge_crear nou usuari

En la següent pantalla que es mostra, s’especificaran els detalls del nou usuari.

Afegir contingut a un curs Moodle

El contingut del curs que tindrà disponible l’estudiant, hem d’afegir-lo ben estructurat per temes.

Per defecte, els temes es creen amb l’estructura “Tema 1”, “Tema 2”, “Tema 3”… Per a això, hem de tenir actiu la “mode d’edició” situat a la cantonada superior dreta.

Imatge_afegir contingut a un curs

Dins de cada tema, es poden afegir diferents activitats formatives de Moodle. Per a incloure-les només hem de fer clic a “afegir una activitat o recurs” i s’obrirà una pantalla per a seleccionar el tipus de recurs o activitat que volem afegir.

Les activitats permeten la interacció amb els estudiants. Es poden realitzar proves tipus test (qüestionaris), tasques que els estudiants han de lliurar, etc., mentre que els recursos, es tracta de contingut posat a la disposició dels estudiants per a consultar.

Et pot interessar: Crea fàcilment activitats interactives a Moodle amb H5P

Una vegada afegit, ho configurem segons les nostres necessitats.

Visualització d’un curs

Per a fer disponible el curs de manera pública, podem anar als ajustos del curs i assegurar-nos que està l’opció de mostrar habilitada.

Ara ja tens unes petites nocions de com començar amb Moodle.

Et recomanem explorar la nostra plataforma Goodle, desenvolupada i dissenyada per *3ipunt per a empreses que volen formar als seus empleats, però no saben per on començar i necessiten un sistema e-learning en poc temps, amb tot inclòs i sense preocupacions.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt