El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Crea fàcilment activitats interactives a Moodle amb H5P

Crea fàcilment activitats interactives a Moodle amb H5P

Què és H5P o interactivitat a Moodle?

H5P és una abreviatura per a Paquet HTML5. Permet als educadors crear contingut atractiu i dinàmic per a l’aprenentatge en línia dels alumnes.

Permet crear multitud d’elements de tal forma que la formació sigui entretinguda gràcies a la interactivitat que ofereix. El seu objectiu, per tant, és facilitar la creació, participació i reutilització de continguts interactius.

Centrant-nos en la nostra àrea de treball principal, experts en Moodle, assenyalem que per a aquesta plataforma d’elearning existeix un banc de continguts d’H5P amb els quals es pot treballar i personalitzar en funció de les necessitats del curs o de l’alumne. Afegint activitats H5P a al teu Moodle o bé creant continguts personalitzats.

Des de la versió 3.9 de Moodle és més senzill incrustar objectes d’H5P en el contingut ja creat a Moodle, la qual cosa és un avantatge respecte a les versions anteriors. A més, les activitats estan directament connectades amb les qualificacions de ¡Moodle, d’aquesta manera no cal configurar gairebé res.

3ipunt és Premium Certified Services Provider, la qual cosa ens converteix en els més capacitats per a esprémer el magnífic potencial de la plataforma LMS més utilitzada.

Quin tipus de continguts ofereix H5P?

Els continguts són molt diversos, aquí els principals:

 • Vídeos interactius
 • Gràfics d’estadístiques
 • Collage
 • Tour virtuals
 • Emplenar els buits
 • Juxtaposició d’imatges
 • Qüestionaris personalitzats
 • Llibres interactius
 • Preguntes d’aritmètica
 • Reconeixedor de veu
 • Presentacions dinàmiques
 • Línies de temps interactives

A la pàgina oficial d’H5P pots trobar tots els recursos disponibles per a la seva utilització.

tipologia de continguts H5P

Exemples d’activitats H5P més utilitzades

Vídeos interactius

Els vídeos interactius d’H5P permeten intercalar missatges per a aportar indicacions, missatges tipus Pop-Up, i fins i tot, respondre a preguntes en la pròpia visualització del vídeo sense necessitat de detenir-lo.

vídeo interactiu H5P

Enquestes i qüestionaris

Permet crear preguntes de veritable o fals, eleccions de múltiples respostes amb imatge o amb text i/o tasques perquè l’alumne les completi (emplenar buits, selecció d’imatge correcta, etc.).

Aquests qüestionaris H5P o enquestes, ens permeten validar la resposta en el moment o esperar que el professor avaluï el qüestionari final.

questionari H5P

Si necessites formar-te o que t’ajudem amb la integració d’H5P a la teva plataforma, no dubtis en contactar amb el nostre equip d’experts en desenvolupament de continguts e-learning.

Les infinites possibilitats amb H5P

Són més de 40 tipus de continguts interactius que hi ha a la nostra disposició que es poden integrar amb LMS Moodle, incrustar amb l’eina, plataforma web o CMS amb el qual treballem.

Aquests recursos educatius en línia també poden ser utilitzats en qualsevol sistema que admeti H5P, com Joomla, Drupal, WordPress, o com ja hem esmentat, Moodle.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt