El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Com promoure l'aprenentatge a les empreses

Com promoure l’aprenentatge a les empreses

És important avui dia ser conscients que qualsevol tipus de formació, sigui quina sigui, ens beneficiarà en un futur, ja que sempre existirà personal molt qualificat que es troba a la competència. Per això, hem de destacar quant a formació es refereix per a anar evolucionant tant dins com fora d’una empresa.

En l’entorn laboral cada vegada hi ha més gent que valora la formació dins de l’empresa al mateix nivell que altres aspectes de les condicions laborals (horaris, salari, tipus de contracte, etc). Per tant, en aquest post parlarem sobre les maneres de promoure l’aprenentatge continu a les empreses.

Aprenentatge a les empreses

A què ens referim amb aprenentatge a l’empresa?

L’aprenentatge a l’empresa o aprenentatge organitzacional se’n diu a aquell procés de construir nous coneixements i habilitats dins de l’entorn laboral.

Certament, és un treball que encara no està molt implementat en tots els entorns laborals i queda molt per fer, però ja es comencen a veure passos per a la capacitació dels treballadors, sobretot en empreses grans.

Quins beneficis té l’aprenentatge continu per a la meva empresa?

Aquesta pregunta és fàcil de respondre. Tenir als empleats perfectament formats, ens assegura tenir un entorn de persones preparades i qualificades per a ser els millors en la seva feina i amb ganes de continuar evolucionant i creixent dins de l’empresa.

Això lògicament genera una competència davant d’altres empreses amb personal menys qualificat i una visió de la marca més atractiva enfront d’unes altres. Per tant, el benefici de l’empresa s’incrementa.

Com podem promoure aquest aprenentatge?

Primer de tot, hem de tenir en compte quant aprenentatge necessitem per a la nostra empresa, com organitzar-ho i fixar uns objectius. Per a això hem d’analitzar detalladament el nostre grup d’empleats o departaments que considerem que necessiten aquest aprenentatge organitzacional i posar en marxa un pla de formació.

Començarem per unes preguntes que hem de respondre individualment per a cadascun dels treballadors:

Quines són les seves habilitats? Quins coneixements té?

En aquest punt, tant si és un treballador nou com si forma part de la plantilla de l’empresa, podem reunir-nos amb l’empleat per a fer una entrevista amb recursos humans i donar respostes a aquestes preguntes.

Una vegada contestat aquest punt de partida, passarem a la següent pregunta:

Quines són les habilitats o coneixements d’aquesta persona que es poden explotar?

Depenent de l’empleat i el seu lloc de treball, es pot adaptar una formació en les matèries que necessita per al seu creixement laboral.

És important determinar quines necessitats té l’empresa i poder adaptar-les a cada persona individualment per a crear un bon clima laboral beneficiós per a totes dues parts.

habilitats de la persona

Quines eines tenim al nostre abast?

3ipunt com a experts en e-learning, treballem amb molts clients que volen donar un aprenentatge continu a les empreses, creant i integrant la formació a mida en l’entorn laboral.

Moodle Workplace, l’eina perfecta per a promoure l’aprenentatge en les empreses. Consulta’ns i t’ho adaptem a la teva mida.

Moodle Workplace

Parlem del LMS per a la formació a la teva empresa de forma personalitzada que ofereix una sèrie de característiques adaptables i amb capacitat per a un desenvolupament a mida, depenent de les necessitats concretes de cada empresa, ja que es tracta d’una eina Open Source i és completament personalitzable.

En concret parlem de Moodle Workplace. Podràs crear una cultura per a l’aprenentatge i així millorar i promoure la formació de la teva empresa gràcies a les seves característiques creades per a aquesta mena d’aprenentatge en línia.

moodle workplace logo

Com a principals característiques, podem destacar les següents:

  • Creació de contingut formatiu personalitzat.
  • Integració de sistemes externs.
  • Automatitzacions per a l’estalvi de temps. 
  • Creació de múltiples plataformes d’aprenentatge. 
  • Compliment d’empleats segons necessitats de cada membre. 
  • Avaluació del treball après. 
  • Comunicació entre empleats.

Com pots veure, Moodle Workplace ens ofereix un ampli ventall de possibilitats amb les quals posar en marxa la carrera professional dels nostres treballadors i sent beneficiós per a ells i per a l’empresa.

Si necessites més informació sobre Moodle Workplace per a la teva empresa, pots posar-te en contacte amb nosaltres i t’orientem en les millors solucions de formació en línia.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt