El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Cas d'èxit amb PENSA (Erasmus+)

Cas d’èxit amb PENSA (Erasmus+)

Introducció

El projecte per a una Professionalització dels Docents utilitzant la Tecnologia Digital per a donar suport a l’Autonomia i la ciutadania (PENSA) d’Erasums + planteja dos temes d’actualitat en l’educació superior i la societat.

El primer és la necessitat de capacitació i infraestructura per a oferir ensenyament semipresencial, en línia i/o híbrida (ensenyament presencial transmès simultàniament a estudiants en línia) durant la pandèmia.

El segon tema és la necessitat d’educar als joves sobre les implicacions en l’ús de les xarxes socials (Facebook, Youtube, etc.) a nivell psicològic, sociològic, econòmic i ideològic.

El projecte PENSA aborda aquests problemes centrant-se en una educació de mentalitat oberta i també en eines de codi obert.

Objectius

L’objectiu principal és proporcionar formació i eines Open Source a tots els professors. Es formaran a aquests docents per a integrar l’ensenyament semipresencial i híbrid en les seves classes, amb la integració de la telecol·laboració i l’intercanvi virtual d’assumptes relacionats amb la ciutadania digital. 

A través d’aquestes accions, PENSA involucrarà a 400 estudiants de tota Europa en el desenvolupament de la seva competència digital, competència multilingüe, habilitats col·laboratives i autonomia d’aprenentatge.

A més d’aquest objectiu principal s’afegeixen quatre objectius més:

  • Una revisió de la literatura sobre la formació docent per a la integració de les TIC i per a l’educació per a la ciutadania digital.
  • Un curs obert de formació de professors per a les activitats pedagògiques explicades anteriorment.
  • Dos conjunts de recursos educatius oberts per a implementar l’intercanvi virtual adoptant la pedagogia de la indagació o l’escriptura creativa col·laborativa.
  • Funcionalitats de codi obert per a plataformes de codi obert per a l’ensenyament i la formació, com Moodle, BigBlueButton i Mahara; per a fer aquestes plataformes més operables i adaptar-les a la docència híbrida.

De quina manera s’involucra 3ipunt en el projecte?

3ipunt liderarà la part tecnològica del projecte dissenyant i creant una plataforma educativa que pugui facilitar totes les accions d’ensenyament-aprenentatge des d’una perspectiva col·laborativa i impulsant un ecosistema d’aplicacions i eines educatives Open Source.

Des de 3ipunt es formarà i orientarà als docents que liderin el projecte en les eines necessàries per a potenciar l’ús de les TIC en entorns d’aprenentatge col·laboratiu innovadors que ajudin a crear una ciutadania digital.

Gràcies a un equip multidisciplinari, recolzant-se en una àmplia trajectòria en la creació d’entorns educatius en el sector TIC, i amb el segell de Moodle Premium Partners, únic per a les empreses líders en l’àmbit de Moodle, 3ipunt col·laborarà en aquest ambiciós projecte educatiu Europeu co-construint coneixement per a potenciar una educació en línia adaptada a les necessitats d’una societat en contínua evolució i que requereix de models innovadors, àgils i democràtics.

Per a més informació del projecte PENSA d’Erasmus+, pots llegir aquest altre article.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt