El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Integració dels continguts propis a Moodle
portada_integra continguts a moodle

Integració dels continguts propis a Moodle

Taula de continguts

La Salle és una institució educativa a escala mundial implantada a gairebé un centenar de països i amb uns 120 centres a Espanya i Portugal. Els centres La Salle reben el seu nom de Sant Joan Baptista de La Salle.

El projecte que s’està realitzant forma part del NCA (Nou Context d’Aprenentatge, creat per La Salle), i incideix en la integració dels continguts en un entorn Moodle.

 

Repte

La Salle Arlep necessitava una forma diferent i alternativa per a presentar els seus continguts a Moodle com a part del seu nou projecte pedagògic. Està destinat a diferents nivells educatius, diversos tipus de contingut (activitats, recursos, etc.) amb diferents maneres de presentar-ho (projecció, esquema, llibre i PDF).

Solució

3ipunt ha treballat al costat de l’equip tècnic de La Salle per desenvolupar una solució que permeti mostrar l’estructura i els continguts del projecte pedagògic a la plataforma Moodle de cada centre educatiu.

Era molt important aconseguir una gran potència visual que permetés captar l’atenció de l’usuari i, al mateix temps, proporcionar claredat i senzillesa en la impartició de les classes. Aquest nou mètode s’adapta a diferents dispositius, des de Chromebook a pantalles panoràmiques.

Tot el contingut consumit per Moodle es crea en els sistemes de generació de continguts de La Salle i es mostra a diferents perfils basant-se en una innovadora estructura i un frontend totalment a mida, dissenyat des de zero, de la mà de 3ipunt i La Salle.

La personalització de la plataforma està feta totalment a mida. La solució no existeix en el core de Moodle, i s’han combinat els estàndards de Moodle (plugin i theme) amb un servei que sol·licita i consumeix els continguts del client. Addicionalment, s’ha creat un servei d’impressió de PDF.

Així doncs, gràcies a aquest projecte, aquest equip 360º ha aconseguit desenvolupar una solució completament personalitzada i exclusiva, que s’adapta a les necessitats i objectius comercials del client.

Resultats

Mitjançant el desenvolupament d’un tema d’aparença per al frontend i un plugin local per al backend, 3ipunt aconsegueix integrar a Moodle tota l’estructura i contingut procedent del NCA.

El projecte actualment dóna servei a 2.200 alumnes i 31 col·legis, amb la projecció de quadruplicar el nombre d’usuaris al llarg del pròxim any acadèmic, incloent tots els nivells dels cicles d’Ensenyament Secundari Obligatori, a dos anys vista.

No dubtis en enviar-nos un correu a contacte@tresipunt.com per resoldre qualsevol dubte!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt