El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Construeix el teu elearning pas a pas
portada_crear plataforma elearning

Construeix el teu elearning pas a pas

Les plataformes d’aprenentatge virtual no són exclusives dels cursos online, sinó que cada vegada hi ha més empreses que les utilitzen per a formar als seus empleats. Però en moltes ocasions, ens fem preguntes com: com construir una plataforma d’e-learning? Per on començo? Quins beneficis té crear una plataforma de e-educació?

Claus per a construir el teu elearning pas a pas

Crear una plataforma d’educació online és un procés complex si no es tenen coneixements de desenvolupament o programació. Per sort existeixen proveïdors e-learning amb àmplia experiència que faciliten el procés de desenvolupament, fins i tot empreses que subministren plataformes elearning amb tot inclòs.

Identificar l’objectiu

El punt de partida és tenir una idea sobre quin és el problema o què és el que es vol potenciar amb la formació que s’implementarà.
Aquesta és una etapa d’anàlisi i d’identificació de l’objectiu. Més endavant veurem com abordar-ho. Per a aquesta anàlisi, potser és interessant recórrer a informes o dades que ens facin treure conclusions i plantejar un concepte que, després de la formació, surtin beneficiats les persones que eduquen, com els que aprenen.

objectiu e-learning

Identificar el públic

Una vegada que hagi ideat una solució a un problema específic, cal pensar en les persones que participaran en la plataforma elearning i quins professionals es necessitaran.

Fer-se una idea dels usuaris als quals ens dirigirem per la seva edat, gènere i nivell educatiu ens donarà un avantatge per a la creació de la plataforma, perquè d’aquesta manera podem personalitzar-la en funció d’aquesta informació amb continguts adaptats a un públic determinat.

Com s’enfocarà el seu desenvolupament

Desenvolupar una plataforma d’aprenentatge virtual requereix planificació, tecnologia i manteniment, per la qual cosa aquest és un punt en el qual s’ha de pensar molt a fons, ja que és on se centrarà la formació.

Utilitzar una plataforma LMS de codi obert dona una sèrie d’avantatges, ja que es poden desenvolupar a mida i adaptar-la, incloent-hi extensions o plugins segons cada necessitat concreta.

És recomanable que la interfície d’usuari (UI) sigui senzilla i que l’experiència d’usuari (UX) resulti satisfactòria, amb una navegació fàcil i intuïtiva perquè no suposi un hàndicap l’ús de la plataforma. A més, tenint en compte que els mòbils ocupen molta part del nostre temps, el programa d’aprenentatge ha de ser responsive perquè funcioni correctament en diferents dispositius.

L’eina elearning serà utilitzada per diferents usuaris: estudiants, professors i administradors, per la qual cosa és interessant posar-se en el paper de cada rol per a saber quins elements necessitarem.

  • Perfil d’estudiant

Simplificar l’estudi és essencial per a evitar qualsevol tipus de distracció. És altament recomanable dividir el curs per temes, incloent-hi continguts atractius que mantinguin ocupat a l’alumne. A vegades s’inclouen continguts multimèdia molt visuals i lúdics que fan més amè l’aprenentatge.

Et pot interessar: Com fer que el teu curs elearning sigui atractiu.

  • Perfil del professor

El tutor o educador ha de tenir un panell de control on veure la participació dels alumnes i la seva evolució. Han de poder modificar el curs o el seu temari sempre que el necessitin. És important també comptar amb un canal de comunicació amb els estudiants per a la resolució de dubtes.

Et pot interessar: Certifica’t com a educador de Moodle

  • Perfil de l’administrador

Algunes de les propietats bàsiques que ha de tenir un administrador són la configuració i manteniment de l’entorn educatiu, gestió d’usuaris i gestió dels cursos.

Beneficis d’una plataforma d’E-learning

Després de la pandèmia mundial de Covid, va incrementar el volum de cerca de termes com a “educació e-learning”, “escolarització digital” i “plataforma d’educació”. Des de llavors, l’evolució dels sistemes d’ensenyament digital enfront dels tradicionals han tingut un gran impacte en l’aprenentatge dels estudiants.

L’entorn d’aprenentatge online té una sèrie de beneficis no només per als estudiants, si no per als qui decideixen apostar pels sistemes elearning. T’expliquem els principals beneficis:

  1. Flexibilitat: es pot estudiar en qualsevol moment, des de qualsevol lloc i conciliant amb la vida familiar, laboral, etc.
  2. Temps lliure per a l’estudi: es pot estudiar a un ritme propi, dedicant el temps que es pugui en cada cas.
  3. Reducció de despeses: Si comparem amb l’educació tradicional, l’estalvi és considerable, ja que no existeixen costos de llibres de text, matrícules, trasllats, etc.
aprenentatge virtual

Aquestes són les principals, però existeixen més avantatges i possibilitats de la formació elearning. Ara que ja coneixes el què has de tenir en compte per a crear la teva plataforma educativa online, et sorgirà la pregunta: per on començo?

Goodle, la teva plataforma elearning clau en mà

A 3ipunt, hem desenvolupat una plataforma elearning basada en Moodle en la qual no has de preocupar-te de res, ho incloem tot i, la tens llesta en 2 setmanes!

elearning tot inclòs

Vols començar? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’expliquem!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt