El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Estén les funcionalitats del teu Moodle amb LTI
portada_esten funcionalitats moodle LTI

Estén les funcionalitats del teu Moodle amb LTI

Pensem en un entorn de la naturalesa real, tenim un ecosistema que es manté sempre estable i equilibrat quan no enfronta impactes externs significatius. Actualment tenim sistemes molt complexos i connectats, per la qual cosa tenim un ecosistema d’aplicacions.

En fer la reflexió amb la tecnologia ens passa el mateix, tenim un conjunt de sistemes integrats i funcionant correctament. Però, i si afegim un nou sistema? Cal revisar les integracions i l’impacte amb aquestes. Aquí és on apareixen els estàndards perquè l’impacte sigui el menor possible.

1Edtech, com a comunitat compromesa amb l’avanç tecnològic en l’àmbit educatiu, promou l’adopció d’estàndards oberts com LTI. L’estàndard ens permetrà integrar aplicacions externes i utilitzar serveis per a obtenir els alumnes de l’aula, retornar notes, etc.

OneRoster, Caliper i QTI 3 and Assessment, proporciona una base sòlida per a la interoperabilitat i la gestió de dades en sistemes educatius.

OneRoster

Està dissenyat per a la gestió de dades d’usuaris, cursos i matrícules en sistemes educatius. Permet a les institucions educatives i als proveïdors de tecnologia educativa compartir de manera estandarditzada informació sobre usuaris (estudiants, professors, etc.), cursos i matrícules entre diferents sistemes de gestió de l’aprenentatge (LMS), sistemes d’informació estudiantil (SIS) i altres aplicacions educatives.

Caliper

S’utilitza per a recopilar i comunicar dades sobre l’activitat de l’estudiant i l’ús de recursos educatius dins d’un entorn digital d’aprenentatge. Això inclou informació sobre la interacció de l’estudiant amb contingut multimèdia, participació en activitats en línia, progrés en cursos, entre altres dades rellevants per a avaluar el rendiment i millorar l’experiència d’aprenentatge.

QTI 3 and Assessment

Aquest estàndard s’utilitza per a representar i compartir qüestionaris i proves digitals entre diferents sistemes de gestió de l’aprenentatge, bancs de preguntes i altres eines educatives.

mapa LTI

INTRODUCCIÓ LTI

Perquè estàndard oberts?

 • Accés sense problemes als recursos.
 • Elecció de productes millorada.
 • Major agilitat.
 • Connexions tecnològiques sense esforç.
 • Reduir el cost de la connectivitat i l’intercanvi de dades per a tots.
 • Sense bloqueig de proveïdor.
 • Major varietat de partners tecnològics.

Per què triar la comunitat 1EdTech?

 • Consorci sense fins de lucre
 • Propietat i dirigida pels membres
 • Ecosistema coherent i de confiança que representa a totes les parts interessades.

Certificació Comunitat 1EdTech

 • Un membre pot certificar els seus desenvolupaments.
 • Garanteix la integració estàndard.
 • Es mostra en un directori.
 • Es renova cada 12 mesos.
Certificació 1edtech

Què és LTI 1.3?

El LTI 1.3 és una especificació complexa que va més enllà de ser simplement un mecanisme d’autenticació (SSO). Facilita la creació de “súper enllaços” entre eines educatives, permetent una integració a diversos nivells: contingut, usuaris i qualificacions.

El seu objectiu és proporcionar una experiència d’interfície d’usuari perfecta per a professors i estudiants, amb accés i autenticació simplificats i assegurances, allotjament de recursos d’aprenentatge de múltiples proveïdors i comentaris i dades a través d’eines i sistemes.

Seguretat en LTI

LTI 1.3 utilitza protocols segurs i moderns.

Construït sobre els estàndards de la indústria:

 • Asymmetric keys (JWSK)
 • OpenId idtokens (iss, sub, kid, etc)
 • Oauth2
 • Multi-tenant (deployment_id)
Seguretat en LTI Advantage

Deep Linking

Amb el Deep Linking, els desenvolupadors d’eines educatives poden proporcionar enllaços directes a recursos específics dins de la seva aplicació des de dins de la plataforma. Per exemple, un professor podria inserir un enllaç directe a una activitat específica dins d’una eina externa, com un qüestionari, una simulació interactiva o un recurs multimèdia, dins del seu curs en el LMS.

El servei de Deep Linking de LTI permet una integració més fluida i coherent d’eines externes dins d’entorns d’aprenentatge en línia, la qual cosa facilita als educadors la creació d’experiències d’aprenentatge més personalitzades i efectives per als estudiants. A més, ajuda als desenvolupadors d’eines educatives a garantir una experiència d’usuari optimitzada en permetre que els usuaris accedeixin directament a contingut rellevant amb només uns pocs clics.

exemple de deep linking

Assignments and Grades Service

Aquest servei facilita la creació, lliurament i qualificació de tasques i activitats dins de l’entorn de la plataforma de teleformació utilitzant eines externes. Els professors poden assignar tasques als estudiants des de dins de la plataforma i els estudiants poden completar aquestes tasques utilitzant les eines externes integrades.

Una vegada que els estudiants completen les tasques, les qualificacions i els comentaris poden enviar-se de tornada a l’espai d’aprenentatge virtual a través del servei de Assignments and Grades de LTI, la qual cosa permet als professors revisar i avaluar el treball dels estudiants directament des del seu sistema principal.

Això proporciona una integració més fluida entre les eines educatives externes i el LMS, permetent als educadors aprofitar una varietat més àmplia de recursos i eines per a enriquir l’experiència d’aprenentatge dels estudiants, mentre mantenen la capacitat d’administrar i avaluar el treball de manera centralitzada des del sistema eLearning.

exemple de assignments and grades service

Names and Roles Service

Names and Roles de LTI permet a les eines educatives externes obtenir informació sobre els usuaris matriculats a un curs, la qual cosa facilita una integració més personalitzada i contextualitzada de les eines dins de l’entorn d’aprenentatge en línia.

exemple names and roles service

Com matricular alumnes de forma massiva a Moodle [Vídeo]

En resum, l’adopció d’estàndards com LTI no només simplifica la integració de sistemes educatius, sinó que també millora l’experiència d’ensenyament i aprenentatge per a tots els involucrats. A la comunitat 1EdTech, es treballa per a garantir que aquestes integracions siguin coherents, de confiança i beneficioses per a totes les parts interessades en l’ecosistema educatiu.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt