Les classes virtuals en els últims anys han experimentat un creixement exponencial sent cada vegada més demandades.
Els centres on s’imparteix formació tradicional complementen l’educació amb plataformes educatives i recursos tecnològics, oferint a l’alumne un extra, enfortint així l’estudi amb activitats pràctiques i lúdiques, obtenint una experiència formativa més completa.
El pensament humà també ha experimentat un canvi: ja no només els joves busquen formació, ara busquen formació les persones de qualsevol edat.
Sens dubte és una evolució a nivell de la societat i a nivell empresarial. Cada vegada som més qualificats en els nostres llocs de treball i fora d’ells.
La tecnologia ha jugat un paper molt important en aquest sentit. Els centres educatius han apostat per invertir en sistemes de gestió de l’aprenentatge (LMS) i poder oferir cursos en línia de qualitat per a diferents públics.
Com impartir un curs en línia?
Si estàs pensant a impartir formació online, et donarem les claus perquè ho puguis fer amb èxit.
Per a impartir classes online cal fer una planificació prèvia i pensar com s’afrontaran diferents tasques.
Preparació de les classes
Fes còmode l’ambient, sense cap mena de distracció. Cerca un espai amb una bona il·luminació i tingues en ordre tot el necessari perquè en les teves classes en directe ho tinguis tot a mà.
Eines digitals de formació
Pensar en quina és la millor plataforma de formació online que s’adapti a les teves necessitats és un dels factors més importants. Aquesta ha de ser àgil i intuïtiva tant per al que imparteix formació com per a l’estudiant. D’aquesta manera podem evitar qualsevol problema que sorgeixi a nivell tecnològic.
Planifica el calendari de sessions
Facilita un espai a la teva plataforma elearning on els alumnes puguin tenir a mà l’horari i dia de les sessions perquè puguin organitzar-se.
Les sessions que no siguin en temps real (asíncrones), posa-les a la disposició dels alumnes perquè puguin visualitzar-les sense limitacions d’horaris.
Grandària i horaris de les classes virtuals
A nivell pràctic, les plataformes digitals no solen tenir límit d’alumnes per classe ni límit de temps de durada de les sessions, però és aconsellable conèixer aquest aspecte. És important tenir en compte també si es poden convidar a alumnes que no estiguin en aquesta convocatòria concreta o no pertanyin a aquesta matèria.
Interactivitat en les teves classes online
En els cursos que planifiquis pots incorporar activitats lúdiques amb exercicis interactius, qüestionaris, etc.
Els vídeos interactius tenen molt bons resultats, atès que avui dia la visualització de vídeos és una cosa que ja hem incorporat en la nostra vida quotidiana.
Confiança amb els alumnes
Les classes en línia poden fer-se amb webcam o sense ella. Igualment, es poden fer enregistraments perquè l’alumne pugui accedir a aquesta classe si no ha pogut assistir en directe.
En el cas d’utilitzar càmera, és de vital importància generar confiança a l’alumne, fer-li sentir còmode, somrient i permetent la interacció entre ells i amb el professor mitjançant diàlegs bidireccionals.
En finalitzar cada classe, es pot fer una ronda de preguntes. A les plataformes virtuals d’aprenentatge existeix la funció “aixecar la mà” igual que en l’educació tradicional. D’aquesta manera s’estableix un ordre amb el qual el professor li atorga el torn a l’estudiant perquè formuli la seva pregunta.
Impartir formació online amb Moodle
La nostra experiència en elearning ens diu que Moodle és una alternativa perfecta com a plataforma educativa online. Aconsegueix més de 200 milions d’usuaris a nivell mundial, és una plataforma virtual multilingüe, en constant actualització, intuïtiva, robusta i flexible.
Si estàs en els teus començaments amb la formació en línia, a 3ipunt hem desenvolupat Goodle, un LMS Saas basat en Moodle per a petites empreses, acadèmies, etc. que busquen una plataforma per a impartir formació econòmica i sense complicacions, amb tot inclòs perquè només hagis de formar als teus alumnes.