El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Novetats Moodle 4.1

Novetats Moodle 4.1

La comunitat de Moodle ens ajuda sempre a desenvolupar millores en el sistema d’aprenentatge de codi obert més popular del mercat. Per això, en aquesta nova versió de Moodle 4.1 s’han tingut en compte perquè les formacions i els aprenentatges siguin encara més intuïtius i exitosos.

Quines novetats porta la nova versió 4.1 de Moodle?

S’han implementat millores tant en els cursos com en la part administrativa. Farem un recorregut per les principals novetats veient cadascuna detalladament.

Millores en els cursos

Per a aconseguir una navegació més senzilla, s’han incorporat millores tant per a l’alumne com per als administradors.

Qualificacions

S’han implementat millores en la vista simple i en els informes d’usuaris. Existeixen nous informes de resum de notes i es poden fer qualificacions addicionals.

Millores en l’activitat de la base de dades UX

Aquesta funcionalitat s’ha millorat gràcies a la comunitat de Moodle (Moodle Users Association) i s’han implementat dissenys preestablerts (diari, propostes i recursos) que es poden previsualizar per a ajustar al que necessitem.

Millora base de dades

Banc de preguntes

En aquesta nova versió es pot editar el nom de la pregunta en línia, per tant, ja no és necessari accedir a cada pregunta una a una.

A més, s’han afegit dues columnes en aquesta vista: últim usuari que ha utilitzat la pregunta i últim usuari que l’ha modificat.

Millores en la part administrativa

Els canvis a nivell administració de la plataforma elearning també han tingut lloc en la versió 4.1. Vegem quins.

TinyMCE 6

Aquesta nova eina s’ha incorporat com a extra a l’editor de text per defecte de Moodle ja que compta amb més elements d’edició.

Habilitant aquesta eina podem tenir disponibles opcions per a editar i formatejar textos, equacions, materials multimèdia, etc.

TinyMCE 6 foto

Big Blue Button

Ara els usuaris poden accedir de manera externa com a convidats per a necessitats puntuals. Des de l’administració del lloc se’ls pot donar aquest accés perquè puguin accedir a sessions BBB.

Informes personalitzats

S’han creat nous ajustos per als informes personalitzats, on es poden limitar el nombre d’informes i evitar que els usuaris vegin les dades en viu mentre s’està editant l’informe. A més, s’inclouen noves fonts d’origen dels informes.

Contacte amb el suport

En Moodle 4.1 es pot posar com a opció si el formulari estarà disponible per a qualsevol usuari o únicament per a usuaris registrats.

També pots veure l’enregistrament del webinar on l’Antoni Bertran (CTO de 3ipunt) ens va fer un recorregut per la plataforma per a comptar les característiques clau d’aquesta versió.

Conclusions

Unes millores necessàries per a oferir un aprenentatge en línia de qualitat, més intuïtiva, amb més eines i cada vegada més avançat, pensant sempre en l’experiència d’usuari.

En 3ipunt treballem sempre per a oferir la millor solució elearning i estem atents a les novetats que ofereix Moodle per a aplicar-les en els nostres projectes millorant així la qualitat de l’ensenyament online.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt