El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Novetats Moodle 4.2
portada_novetats moodle 4.2

Novetats Moodle 4.2

El 24 d’abril va ser llançada la versió de Moodle 4.2. Una nova actualització amb millores i funcionalitats noves per a capacitadors, educadors i administradors.

Antoni Bertran, CTO de 3ipunt, ha preparat una presentació de les novetats de Moodle 4.2. No t’ho perdis!

Principals millores Moodle 4.2

El canvi principal que ens ha aportat Moodle des de la versió 4.0 és el canvi en l’experiència d’usuari, a partir del feedback rebut per part de la comunitat durant aquests anys.

Això és el més important de les millores i novetats a Moodle 4.2:

  • L’actualització inclou millores en la creació de cursos, activitats, informes i missatgeria.
  • En la nova versió és possible l’edició massiva en cursos, duplicat de seccions i permetre afegir activitats en qualsevol part del contingut, amb millores en el llibre de qualificacions, disseny i característiques millorades de la pàgina del curs, canvis en la visibilitat de grups per a donar suport a la privacitat de dades i la capacitat d’exportar contingut de Moodle a MoodleNet.
  • Es permet la integració de BigBlueButton i ús de l’editor de text TinyMCE com a predeterminat, ja que és molt més accessible.

BigBlueButton

S’ha inclòs una opció per a mostrar la foto de perfil si es desitja.

Pantalla BigBlueButton

A més ofereix l’opció de restringir formats d’enregistrament específics visibles per a tots.

TinyMCE

L’editor de text tan popular, accessible i compatible amb la majoria dels navegadors web, en la nova versió de Moodle s’ha convertit en l’editor de text predeterminat, on es crea contingut de text de manera fàcil i intuïtiva.

Pantalla TinyMCE

MoodleNet

De manera experimental, en la nova versió es pot exportar contingut a MoodleNet. MoodleNet és la plataforma oberta de Moodle de xarxes socials per a educadors. Se centra en el desenvolupament professional i l’intercanvi de recursos amb llicència oberta, i es basa en un model federat.

Edició massiva de cursos

Aquesta millora ens encanta! Amb la nova versió podràs editar diversos elements al mateix temps, estalviant temps en les labors administratives.

Ara es poden esborrar recursos/activitats, duplicar-los, moure’ls o canviar la seva disponibilitat de manera massiva.

Pantalla edició massiva de cursos

També en seccions podràs gestionar la disponibilitat, moure o eliminar!

Pantalla seccions moure

Duplicat de seccions

Gràcies a aquesta funcionalitat podràs aprofitar seccions i modificar a partir d’ella, així crearàs continguts molt més àgil.

pantalla duplicat de seccions

Afegir activitats/recursos en qualsevol part

Aquesta millora també ajudarà molt als creadors de contingut. Ara pots afegir activitats en qualsevol punt del curs, recordem que anteriorment s’afegia al final de la secció i després s’havia d’ordenar (amb seccions resultava molt pesat!).

Pantalla afegir activitats en qualsevol part

Missatgeria

Des de la pàgina d’enviament de tasques, es poden enviar missatges a estudiants. D’aquesta manera, el tutor no ha d’anar a una altra secció, per tant, optimitza la comunicació amb l’alumne.

pantalla missatgeria

Qüestionaris

Ara els educadors poden personalitzar els números de les preguntes a les preguntes i en el quiz. Aquestes millores poden ajudar els educadors a personalitzar els qüestionaris i a donar als estudiants més oportunitats per a demostrar el seu coneixement.

Qualificacions

El llibre de qualificacions permet a Moodle 4.2 una major visibilitat del progrés de l’alumne en el curs.

A més, ara és possible incloure un selector de registres d’informes de qualificacions per pàgina, columnes colapsables en l’informe de qualificacions i categories de qualificacions colapsables en la configuració del llibre de qualificacions.

Generador d’informes

Aquesta actualització permet als tutors comprendre el comportament i evolució de l’alumne.

Això inclou noves fonts d’informació, com a comentaris i insígnies, per a generar informes detallats.

Els informes personalitzats de finalització de curs inclouen el temps d’inscripció, el temps d’inici i el reagregat.

Pantalla generador d'informes
¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt