El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Novetats Moodle 4.3, l'última versió
portada_novetats moodle 4.3

Novetats Moodle 4.3, l’última versió

Amb la finalitat de construir una millor experiència d’usuari, sent aquesta més intuïtiva, la nova versió de Moodle, implementa noves funcionalitats i millores per a aconseguir millors resultats en l’aprenentatge.

En aquesta nova versió llançada el 9 d’octubre de 2023, s’han corregit més de 470 incidències i s’han implementat novetats a nivell administrador i en els cursos, professors i estudiants.
A 3iPunt fem un repàs del que ens porta la nova versió. Et deixem la presentació.

Novetats en administrador

Comunicació (Matrix)

Nova opció que ens permet habilitar els proveïdors de comunicació. Matrix és una eina de comunicació lliure. Es pot utilitzar un servidor extern o instal·lar-lo per a aconseguir aquesta comunicació.

Ajustos de finalització d’activitat a nivell de centre (MUA)

S’ha creat una nova secció en l’àrea de cursos que ens permet configurar la finalització de les eines. El grup de professorat triarà d’aquesta manera quins són per defecte el criteri o criteris de superació de les activitats.

Ajustos de finalització d'activitat a nivell de centre

TinyMCE

L’editor que utilitza Moodle també s’ha millorat. Ara podem netejar el format del text en HTML.

Una altra novetat és l’opció de pantalla completa per a treballar millor amb els continguts i una eina molt interessant és el no autolink per a eliminar la cerca de paraules que no volem que ens autoenllaci.

Millores en el generador d’informes

Nova font de dades per categoria de cursos i diversos filtres per a facilitar la generació d’informes.

Millores de seguretat

A nivell seguretat s’han integrat funcionalitats com l’autenticació multifactor, l’opció de “no seguiment / no-cookies” per a YouTube i Vimeo, reCAPTCHA i diverses característiques que garanteixen que els entorns virtuals d’aprenentatge comptin amb alts nivells de seguretat, protecció.

seguretat moodle

Millores en les insígnies

Quant a les insígnies, s’ofereix com a novetat etiquetar les insígnies per a fer un millor filtrat i cerca de les insígnies del lloc.

Capacitats

Atès que s’han afegit funcionalitats, en concret s’ha treballat molt en l’eina LTI i no té sentit el manual d’instàncies LTI (addmanualinstance) perquè ha variat molt el flux de pantalles.

Capacitats moodle 4.3

Et pot interessar: Playlist Moodle LMS 4.3

Novetats en cursos

Redisseny de les targetes d’activitat

Les cards d’activitats s’han fet més petites, s’han reduït icones i s’ofereix una visualització més ordenada.

Comunicació del curs

S’ha fet un redisseny a nivell general tant a vista del professor com de l’estudiant.

Finalització d’activitats

La MUA ha estat molt present en aquesta part.

La finalització del curs en versions anteriors es definia per defecte en cadascuna de les activitats, en la nova versió tenim la possibilitat de marcar aquesta finalització sense data o per condicions progressives, sempre que es compleixin uns certs requisits.

LTI Eina externa

S’ha millorat la funcionalitat LTI a nivell de curs, incloent-hi la possibilitat d’afegir i gestionar eines preconfigurades en el curs, agilitzant la gestió i fomentant una major adopció d’eines LTI. A més, s’ha afegit una pàgina dedicada a la gestió d’eines LTI externes i la possibilitat de restringir les eines LTI.

LTI Eina externa moodle 4.3

MoodleNet

Si tenim habilitat el compartir curs en MoodleNet podem compartir tot el curs o només parts d’ell.

Millores en el llibre de qualificacions

S’han inclòs peus de pàgina tipus sticky per a accedir ràpidament a les accions. També s’ha millorat la vista d’usuari i la vista simple amb icones de bloqueig i ocultar per a no perdre la vista de l’usuari.

En la nova versió el llibre de qualificacions es pot configurar afegint o editant ítems de qualificació o categories.

Millores en el banc de preguntes

El banc de preguntes es millora des del punt de vista de la cerca i el filtrat i es permet la personalització per criteris, per columnes, etc.

Et pot interessar: Veure Release Moodle 4.3

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt