El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

4 claus per a triar plataforma de teleformació
portada_4 claus formació online

4 claus per a triar plataforma de teleformació

A l’hora de considerar l’elecció d’una plataforma de formació online és necessari revisar uns quants aspectes perquè l’elecció sigui la correcta i ens trobem segurs amb el LMS triat.

Per a això i com que ens dediquem al món de la formació digital, et donarem algunes claus.

Qui gestionarà la plataforma?

Potser el punt més important.
Hem de pensar en les persones que gestionaran el sistema de formació online a nivell administratiu. Hem de conèixer, per tant, el nivell de coneixement tecnològic que posseeixen per a decidir-nos per un entorn o un altre i saber si l’administració de la mateixa la podem dur a terme nosaltres o necessitem comptar amb un equip d’experts en plataformes elearning per a pujar continguts, matricular alumnes, etcètera.

D’aquesta manera, existeixen dos tipus de sistemes educatius:

  • Plataformes d’e-learning LMS comercials, on es treballa per subscripció d’alumnes i es gestionen a través del suport de l’empresa que ofereix la subscripció.
  • Plataformes LMS Open Source o de codi obert. Són aquells sistemes d’aprenentatge on es té el control absolut i encara que el proveïdor ofereixi un servei de manteniment i suport, l’administració de la mateixa es pot realitzar pel nostre compte.

Et pot interessar: LMS Saas o LMS Allotjat? Què triar.

Importació de contingut formatiu des d’una altra plataforma

Com hem comentat anteriorment el contingut e-learning és possible que ja ho tinguem en una altra plataforma i desitgem tenir-ho en la nova adquisició.

Importació de contingut formatiu

Depenent de si optem per una mena d’eina o una altra, podrem fer la migració de manera automàtica o potser és més tediós, sent necessària fer la pujada de continguts de manera manual i fins i tot, hi ha la possibilitat que no es pugui realitzar i el material dels cursos sigui necessari crear-lo des de zero.

Et pot interessar: Migració de continguts de Google Classroom a Moodle.

Si tenim continguts SCORM, estem de sort, ja que el traspàs és més simple atès que és un format estàndard precisament per a facilitar aquest treball.
Sempre recomanem que aquesta importació es faci de manera gradual abandonant progressivament l’antiga eina.

Tria un LMS intuïtiu i de fàcil ús

És aconsellable triar un programari de formació senzill, per a evitar problemes a l’hora de la seva utilització o possibles hàndicaps perquè sigui complicat trobar els elements en la interfície.

plataforma elearning goodle

En 3ipunt, hem creat un programari elearning que, entre altres, reuneix aquestes qualitats perquè només hagis de preocupar-te de formar als alumnes o empleats. Si vols saber més sobre el nostre programari SaaS Goodle, et pots posar en contacte amb nosaltres i t’explicarem amb més detall.

Et deixem un vídeo com a aperitiu 😉

Suport, no ho dubtis!

Comptar amb un servei de suport és un altre detall a tenir en compte per l’elecció de la teva plataforma de teleformació.

No confonguem suport tècnic amb manteniment, tenen diferències importants .

Mentre el primer es tracta d’una atenció de possibles errors que es donin en l’eina, el segon fa referència al manteniment d’aquesta, incloent-hi actualitzacions del programari, ajuda en la utilització de la plataforma, fins i tot formació d’aquesta.

A 3ipunt, oferim servei de suport tècnic, manteniment i formació d’ús.

Ara et toca a tu. Saps ja quina plataforma triar per a formar als teus alumnes?

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt