El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Com triar un hosting per a allotjar una web?
portada_com triar hosting

Com triar un hosting per a allotjar una web?

En primer lloc aclarirem conceptes clau. Què és un hosting?, quina diferència té amb un servidor web?, és el mateix un allotjament web?, i un proveïdor de serveis hosting, què és?

Ho aclarim!

Què és un hosting?

Un hosting o allotjament web és un servei que ofereixen els proveïdors d’allotjament (o proveïdors de hosting) on s’emmagatzemen tots els arxius i continguts necessaris per al teu web, com ara bases de dades, emails, imatges, textos, etcètera.

Quins tipus de hosting existeixen?

Aquí entrem en matèria. Existeixen diversos tipus d’allotjaments depenent de les necessitats de cadascun.

Hosting dedicat

És la solució per a grans empreses, ja que està destinat a llocs web grans i amb un important volum de trànsit constant. En aquesta mena d’allotjament es té el control absolut de la màquina i com que així és, necessita ser administrat per personal especialitzat en administració de sistemes.

servidor

Hosting compartit

És la solució d’allotjament més simple que existeix i la ideal si el site té un baix trànsit i no necessita massa recursos. És el servei més comú que ofereixen els proveïdors de hosting compartint l’espai de la màquina.

Hosting virtual o VPS

Amb aquesta mena d’allotjament, els proveïdors ofereixen un servidor dedicat només per a un lloc web, encara que tècnicament continua sent compartit.

Els VPS tenen millor rendiment i és més personalitzat que un allotjament compartit, atès que es compta amb un espai exclusiu per a l’emmagatzematge de la web.

És el pas intermedi entre una màquina dedicada i el hosting compartit.

Hosting en el núvol o hosting cloud

Aquesta opció permet que diversos servidors treballin de manera conjunta comportant-se com un servidor gran. És un servei on els recursos s’adapten al consum web.

Diferència entre servidor web i hosting

Les diferències són moltes perquè són elements diferents.

Un servidor web és un equip o màquina (virtual o física) que està connectada a la xarxa i ofereix una sèrie de recursos i el hosting és únicament l’espai d’emmagatzematge dins del servidor.

Un servidor compta amb més recursos que només el hosting. Dins d’un servidor pot haver-hi diversos allotjaments, però no a l’inrevés.

Característiques d’un bon hosting

No existeix un bon hosting com a tal, dependrà de les necessitats, però sí que hem d’observar una sèrie de característiques a tenir en compte.

Suport

L’ajuda és important, ja que podem tenir dubtes amb algun aspecte del servidor, la configuració, etc. Sempre va bé tenir un bon suport darrere que pugui ajudar-nos.

suport tècnic servidor

Hardware del servidor

Cal observar la CPU, el límit de processos entrants i la memòria RAM. Tot això ajudarà al fet que el lloc web tingui millor rendiment i que vagi més ràpid. Això és important a ulls de Google des de fa algun temps des del seu llançament dels famosos Core Web Vitals.

Capacitat d’emmagatzematge

Potser la principal característica a tenir en compte en un hosting és la seva capacitat d’emmagatzematge. Si nostre site necessita emmagatzemar molts i grans arxius, és important que observem aquest punt. A vegades passa que a priori comptem amb capacitat suficient per al lloc en el moment de la contractació, però hem de ser previsors a mitjà i llarg termini per a no quedar-nos curts.

Seguretat general

Cal tenir en compte la seguretat en general que ens ofereixi. És convenient tenir directoris protegits amb contrasenya, accés als logs, bloqueig d’IP’s, firewalls, etc.

Transferència de dades

Cada vegada que un usuari accedeix al nostre lloc, genera un volum de dades, per tant, tenir una transferència de dades limitada pot ser un problema, sobretot si la nostra web ha de tenir gran volum de trànsit.

Certificat SSL

La majoria de hosting avui dia ho ofereixen dins del pla d’allotjament, però no sempre és gratuït. Per norma general regalen el primer any. Cal assegurar-se que el nostre lloc té certificat SSL, ja que en molts navegadors no es pot accedir a llocs que no estiguin xifrats per aquest protocol, a més és un criteri important a l’hora del posicionament orgànic.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt