El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Digitalització de continguts. Aspectes i procés
portada_digitalitzacio de continguts

Digitalització de continguts. Aspectes i procés

Digitalitzar continguts per a formació és una cosa que en els últims anys està tenint una gran demanda per l’important canvi que està experimentant la indústria educativa.
En èpoques passades treballàvem amb el paper i tot el contingut formatiu s’oferia en llibres físics i quaderns. En els últims anys, la transformació ha estat cap als llibres electrònics o digitals i sistemes de formació mitjançant un ordinador o dispositiu mòbil.

De la formació presencial a la formació elearning

Aquesta adaptació al món digital es complica per a algunes institucions per no disposar d’informació o proveïdors de digitalització de continguts que puguin ajudar en aquest procés.

beenhere

T’ajudem a transformar els teus documents físics a documents digitals per a incorporar-los al teu sistema de formació online.

Beneficis de digitalitzar continguts

Són nombroses els avantatges de digitalitzar continguts, els resumirem en els més importants.

  • Actualització: en ser contingut digital, es pot actualitzar en qualsevol moment per a oferir a l’alumne un contingut amb la informació “al dia”.
  • Emmagatzematge: no és necessari disposar d’espai físic per a guardar llibres i documents. Tot està allotjat en servidors.
  • Accessible: la informació està disponible en qualsevol moment a través d’un dispositiu digital.
  • Sostenibilitat: amb els continguts digitals, estalviem en paper, contribuint així al medi ambient.
  • Deterioració: mentre els llibres físics pateixen deterioracions del seu propi ús, els arxius digitals estan sempre intactes.
  • Facilitat de cerca: en la formació digital es treballa amb directoris, per la qual cosa trobem tot organitzat i amb opcions de cercador per a accedir al material.
transformació contingut de formació

Procés per a digitalitzar un contingut

Agrupa i actualitza o recicla els continguts

És molt recomanable per a estalviar treball innecessari, que abans d’iniciar aquest procés tinguem clar de quin material disposem i avaluem si transformarem tot o necessitarem crear nou contingut que sigui necessari per a oferir una bona experiència formativa.

Classifica el material i valora altres procediments

És recomanable realitzar una classificació per tipus de material: text, imatges, vídeos, etc. En aquesta classificació, és probable que ens trobem amb continguts que requereixin d’algun procediment de conversió d’arxius perquè s’hagi quedat desfasat. Per exemple, vídeos en format VHS que necessita ser convertit en .mp4 per a poder incorporar-ho a l’eina d’educació online.

Provar el programari que s’utilitzarà

Una vegada ho tenim tot preparat per a incorporar-ho digitalment, et recomanem fer un testatge amb l’eina en la qual l’oferirem i així detectar possibles errors que més endavant ens puguin donar. Avança’t a qualsevol imprevist!

digitalitzar cursos

L’hora de la veritat: digitalitza el teu contingut formatiu

La fase més important de tot el procés.

Organitza carpetes per a anar guardant el contingut una vegada el vagis transformant digitalment. D’aquesta manera, posteriorment podràs fer una organització per temaris o per tipus d’arxius per a crear els cursos que vagis a oferir.

Et pot interessar: Migrar continguts entre plataformes educatives.

La digitalització de continguts de formació

Digitalitzar el material dels cursos no només és important per a canviar la teva formació de presencial a formació online. En molts casos, el treball a les aules, se secunda de temari online per a brindar una experiència més immersiva i de major qualitat.

La digitalització de continguts elearning com veus, té moltes possibilitats i t’animem a posar-la en pràctica per a aconseguir una educació més enriquidora.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt