El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Moodle 4.4 ja és aquí! Descobreix les noves característiques
portada_novetats moodle 4.4

Moodle 4.4 ja és aquí! Descobreix les noves característiques

La popular plataforma d’aprenentatge en línia, ha llançat la seva última versió: Moodle 4.4. Aquesta nova versió ve carregada de noves funcions i millores que busquen optimitzar l’experiència d’aprenentatge tant per a professors com per a estudiants.

En aquest article, et guiarem a través de les novetats més destacades de Moodle 4.4, i t’explicarem com poden beneficiar a la teva institució educativa.

Millores en la navegació del curs

La nova versió introdueix diverses millores en la navegació del curs per a oferir una experiència més fluida i intuïtiva. Entre elles, trobem:

Millores navegació curs
  • Targetes de seccions redissenyades: Les targetes de seccions ara tenen un disseny més coherent i permeten als usuaris triar entre mostrar una secció per pàgina o diverses seccions per pàgina.
  • Icones d’activitats redissenyats: Les icones d’activitats s’han redissenyat perquè siguin més uniformes amb la resta de la pàgina del curs. A més, s’han ajustat les paletes de colors per a millorar l’accessibilitat.
Icones activitats
  • Nova opció per a mostrar/ocultar blocs: Els professors ara poden triar si volen mostrar o ocultar els blocs en la pàgina principal del curs.

Nou tipus de pregunta de “Ordenar”

Aquesta nova versió incorpora un nou tipus de pregunta de “Ordenar” que permet als professors crear preguntes en les quals els estudiants han d’ordenar paraules o frases. Aquest tipus de pregunta és ideal per a avaluar la comprensió de conceptes i la capacitat d’organització.

tipus de pregunta Ordenar

A 3iPunt fem un repàs del que ens porta la nova versió. Et deixem la presentació.

Millores en l’editor TinyMCE

L’editor TinyMCE, que s’utilitza per a crear i editar contingut, ha rebut diverses millores en la nova versió. Entre les més importants, trobem:

  • Nova barra d’eines contextual: La nova barra d’eines contextual mostra les opcions de format més rellevants en funció del text seleccionat.
  • Millores en l’accessibilitat: S’han realitzat diverses millores perquè l’editor TinyMCE sigui més accessible per als usuaris amb discapacitats.
Millores accessibilitat

Informes personalitzats

Ara es permet als professors crear informes personalitzats per a avaluar el progrés dels seus estudiants. Aquests informes poden incloure una varietat de dades, com les qualificacions, la participació en les activitats del curs i els comentaris dels professors.

Millores Informes personalitzats

Altres millores

Moodle 4.4 inclou moltes altres millores, com:

  • Millores en el fòrum: S’han introduït valors predeterminats configurables per als anuncis als fòrums, juntament amb un accés ràpid a l’opció «Publicar en tots els grups», aquests canvis ajuden a fomentar interaccions més atractives i eficients dins dels cursos.
millores fòrum
  • Millores en el filtrat d’insígnies: Els estudiants ara poden filtrar les seves insígnies per curs, activitat o data.
filtrat insígnies
  • Noves opcions per a l’autenticació multifactor: ara s’ofereixen més opcions per a l’autenticació multifactor, la qual cosa ajuda a millorar la seguretat dels comptes d’usuari.

En conclusió

Moodle 4.4 és una actualització important que ofereix una sèrie de noves funcions i millores que beneficien tant a professors com a estudiants per a obtenir una experiència més rica i atractiva. Si estàs utilitzant Moodle en la teva institució educativa, et recomanem que actualitzis a la versió 4.4 el més aviat possible.

Recursos addicionals

Et convidem a explorar Moodle LMS 4.4 i descobrir totes les noves funcions que té per a oferir!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt