El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Integració de Moodle amb el generador de continguts online eXeLearning
portada_integració exelearning

Integració de Moodle amb el generador de continguts online eXeLearning

En el canviant panorama de l’educació, l’àmbit digital s’ha convertit en una eina indispensable tant per als educadors com per als alumnes. Quan ens esforcem per crear experiències d’aprenentatge en línia atractives i eficaços, la integració de diverses eines i plataformes és de vital importància.

En aquesta entrada de blog, ens alegra presentar-te una solució revolucionària que hem desenvolupat juntament amb l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat (INTEF): els plugins eXeLearning SCORM i Web, que s’integren a la perfecció amb l’eina eXeLearning En línia i la plataforma Moodle, revolucionant la forma en què creem, gestionem i oferim continguts educatius en línia..

logo exelearning

Què és eXeLearning?

eXeLearning és un potent i versàtil programa de codi obert dissenyat per a simplificar la creació de continguts educatius. Està promogut pel Ministeri d’Educació d’Espanya i recolzat per les administracions educatives regionals, així com per una àmplia comunitat d’usuaris.

Aquest programari de fàcil ús pot descarregar-se gratuïtament des de la seva pàgina web i és compatible amb els principals sistemes operatius.

Amb la versió en línia de eXeLearning, els usuaris poden crear una àmplia gamma de materials educatius (inclosos textos, enllaços, imatges, vídeos i continguts d’altres fonts), que poden integrar-se perfectament a la plataforma Moodle a través dels plugins eXeLearning SCORM i Web. Aquesta integració proporciona a educadors i alumnes un entorn flexible i fàcil d’utilitzar per a crear i gestionar materials educatius personalitzats.

captura de pantalla de exeLearning

Característiques principals dels plugins de eXeLearning

La nostra solució consta de dos plugins principals que ofereixen una sèrie d’avantatges a la comunitat d’aprenentatge en línia:

  • Plugin SCORM: Aquest plugin facilita la integració del contingut SCORM de eXeLearning directament a Moodle. A més, els educadors podran crear o editar un contingut SCORM a Moodle amb la integració d’eXeLearning amb un flux senzill.
  • Plugin Web: Similar a la funcionalitat de recursos ZIP de Moodle, aquest plugin permet als usuaris crear i gestionar llocs web complets. Aquesta característica proporciona una flexibilitat excepcional en el lliurament de continguts, permetent als educadors personalitzar els seus materials d’ensenyament segons sigui necessari.
captura de pantalla del plugin web

Excel·lència tècnica: Integració segura i eficaç

Una de les pedres angulars del nostre èxit és la robusta solució tècnica que oferim. Els nostres plugins utilitzen comunicació API-REST entre Moodle i eXeLearning, autenticada per JSON Web Tokens (JWT). Això assegura una comunicació segura i eficient entre totes dues plataformes, garantint una experiència fluida per als nostres usuaris.

El futur de la integració: Un repositori per a agilitzar la gestió de continguts

S’està contemplant la possibilitat d’un nou desenvolupament per a abordar les necessitats emergents en l’àmbit educatiu. Aquesta iniciativa sorgeix en resposta a la creixent demanda d’eines que facilitin la gestió i distribució de recursos educatius en entorns virtuals d’aprenentatge per a reutilitzar continguts ja creats o per a no duplicar continguts i que sigui més àgil la modificació i actualització.

La proposta consisteix a implementar un repositori de contingut exeLearning, amb compatibilitat tant per a formats mod_exeweb com mod_exescorm. Aquest repositori estaria destinat a allotjar una varietat d’objectes d’aprenentatge, permetent la seva catalogació i compartició a nivell general, institucional, de centre educatiu, cicle, curs o nivell del propi usuari de manera privada.

Entre les funcionalitats contemplades es trobaria un motor de cerca avançat, dissenyat per a facilitar la localització eficient de recursos mitjançant criteris com a etiquetes, classificacions i categories. Així mateix, es considera la integració d’eines de previsualització i la possibilitat de generar recursos directament en plataformes com Moodle, agilitzant així el procés d’incorporació de material educatiu.

La integració amb Moodle es duria a terme mitjançant connexions LTI o importacions a través de plugins específics, com mod_exescorm o mod_exeweb, assegurant una compatibilitat total amb l’entorn virtual d’aprenentatge.

A més, es contempla l’opció que els usuaris puguin compartir recursos en el repositori, amb controls de visibilitat que permetin ajustar l’accés segons diferents nivells, de manera global, centre, cicle o fins a usuaris individuals.

Aquesta proposta es troba en fase d’anàlisi i requerirà una avaluació detallada abans de la seva possible implementació, amb l’objectiu d’assegurar que satisfaci les necessitats i requeriments específics de la nostra institució educativa.

No ens aturarem aquí. El nostre equip està treballant intensament en la integració d’un repositori que proporcionarà als usuaris un fàcil accés a una llista de continguts SCORM preconfigurats i llocs web de eXeLearning. Aquest desenvolupament agilitzarà encara més la gestió de continguts i millorarà l’eficiència de Moodle, fent que l’experiència d’ensenyament i aprenentatge sigui encara més accessible i agradable.

captura pantalla exe scorm

Experimenta el futur de l’aprenentatge en línia

En resum, els plugins d’integració entre Moodle i eXeLearning Online estan canviant la manera de crear, gestionar i oferir continguts en entorns d’aprenentatge online. Aquests plugins s’han dissenyat tenint en compte la facilitat d’ús i l’excel·lència tècnica, i el futur és encara més prometedor per a millorar l’educació online.

Et convidem a explorar aquesta solució i experimentar com pot elevar el teu viatge d’ensenyament i aprenentatge. Acomiada’t de les complexitats de la integració de continguts i gaudeix d’una experiència educativa online més àgil, eficaç i agradable. El futur de la integració d’eXeLearning ja és aquí, i està llest per a transformar la manera d’ensenyar i aprendre.

Moodle integration with the eXeLearning online content generator | MoodleMoot Global 2023 [Video]

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt