El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Integració amb Moodle mitjançant un plugin personalitzat per a WordPress

Integració amb Moodle mitjançant un plugin personalitzat per a WordPress

Cas d’èxit amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona i Madrid: Moodle i plugin WordPress personalitzat

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid (COFM) van unir els seus esforços per a crear una plataforma formativa per a col·legiats i no col·legiats, principalment d’Espanya, on formar-se en diferents àrees dins de l’àmbit de la sanitat.

Moodle como plataforma educativa, el nostre repte

La plataforma d’educació en línia que vam desenvolupar a mida, a partir de Moodle, per a Agora Sanitària tenia com a objectius, ser atractiva, clara i ordenada i amb el requisit fonamental de poder gestionar les inscripcions dels usuaris de manera àgil i eficaç.

Quant a la formació era necessari poder afegir diferents tipus de continguts educatius, com recursos i activitats. 

Treballen amb continguts SCORM, PDFs, vídeos i realitzen qüestionaris per a validar les aptituds dels usuaris, atorgant-los al final de la formació un diploma que els acredita.

Una vegada desenvolupada aquesta plataforma de formació, necessitaven oferir l’oferta formativa d’una manera molt visual i atractiva.

Nou repte: Com crear un catàleg de formació en línia amb WordPress?

Per a resoldre aquest repte, des de l’equip de 3ipunt juntament amb l’equip de tots dos col·legis, vam tenir clar que era necessari unir les dues plataformes diferents i que cadascuna complís amb el seu objectiu principal, catàleg de cursos i venda en línia.

D’una banda, es va decidir desenvolupar una web a mida per a mostrar l’oferta d’una manera àgil i visual. Per això, es va pensar que la solució es complia instal·lant un WordPress + WooCommerce per a comercialitzar els cursos que es gestionen i realitzen en la plataforma Moodle que prèviament es va desenvolupar.

Com desenvolupar una web per a la venda de cursos en línia

Disseny creatiu de la plataforma

Visualment, es va realitzar un disseny específic per al portal web i es va integrar a nivell de marca amb el portal de formació, buscant aquesta homogeneïtat entre les dues plataformes.

Oferta formativa_desenvolupament web Agora


Inscripcions a cursos

L’usuari podria accedir i matricular-se en els cursos en els quals estigués interessat. Tota la gestió de les inscripcions es realitzaria des d’aquest portal web.

Inscripcions a cursos_desenvolupament web


Plataforma formativa

I per l’altra part, la part formativa es va fer a través de la plataforma eLearning Moodle, plataforma que el client ja coneixia i que complia amb tots els requisits a nivell de formació.

Plataforma educativa Moodle per Agora


Integració amb Moodle mitjançant un plugin personalitzat per a WordPress

A part del repte del projecte, també va ser un repte la creació d’un plugin personalitzat per a WordPress que ens permetés integrar totes dues plataformes, buscant automatismes, transparència i agilitat durant tot el procés.

Mitjançant serveis webs, connectem les dues plataformes en moments puntuals; el moment d’acceptació d’una inscripció on s’inscriu a l’usuari al Moodle, o quan l’administrador crea un curs a Moodle, que automàticament se sincronitzi en el portal web.

Plataforma web àgora

D’aquesta manera teníem el potencial de cada plataforma i el que havíem de desenvolupar era la integració entre ambdues, de manera que per a l’usuari fos el més transparent possible.

Resultats

Avui dia la plataforma compta amb uns 31.400 usuaris i uns 30 cursos en actiu, que ofereixen als col·legiats i no col·legiats. Aquests cursos es van actualitzant creant noves edicions. 

Al llarg de la vida d’aquest projecte, que porta actiu des de 2018, s’han fet millores i nous desenvolupaments per a anar actualitzant totes dues plataformes. També, al llarg dels anys s’ha anat millorant l’experiència d’usuari i altres aspectes que fa que el feedback tant de client com dels usuaris finals sigui positiu.

Conclusió

La combinació de CMS WordPress amb WooCommerce enllaçant amb LMS Moodle és un paquet perfecte per a vendre i impartir cursos en línia de manera accessible

Estem en una època post-covid que s’està impulsant molt aquest tipus d’educació i Moodle ens ofereix bastantes opcions i molt personalitzables.

T’animem que ho posis en pràctica.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt