El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Usos que tindrà la formació elearning en 2024
portada_usos en formació elearning2024

Usos que tindrà la formació elearning en 2024

La formació e-learning, abasta una àmplia varietat d’usos que van més enllà de l’educació tradicional en una aula física.

En 2024, experimentarà una expansió significativa i exercirà un paper crucial en diversos àmbits.

Aprenentatge basat en competències

L’aprenentatge basat en competències és un enfocament educatiu centrat en el desenvolupament d’habilitats i coneixements específics que els estudiants han d’adquirir per a aconseguir objectius i metes determinades. En lloc de centrar-se únicament en l’acumulació d’informació, aquest model se centra en l’aplicació pràctica d’habilitats i la demostració de competències concretes.

Cerca, per tant, preparar als estudiants per a enfrontar desafiaments del món real, promovent una formació més rellevant i alineada amb les demandes actuals del mercat laboral i la societat en general. Aquest enfocament s’ha tornat cada vegada més popular en l’educació, tant en entorns acadèmics com en programes de capacitació professional.

Aprenentatge adaptatiu

Es tracta d’un enfocament educatiu que utilitza la tecnologia per a personalitzar l’experiència d’aprenentatge de cada estudiant. A través de la recopilació de dades sobre el rendiment i la comprensió individual, el sistema adapta la presentació de contingut, activitats i avaluacions per a satisfer les necessitats específiques de cada estudiant.

Maximitzar el potencial de cada estudiant, abordar les diferències individuals i proporcionar una experiència educativa més personalitzada i efectiva és el que s’aconsegueix amb aquest sistema. Aquest enfocament ha guanyat popularitat en entorns educatius formals, així com en plataformes d’aprenentatge online i programes de formació corporativa.

Realitat virtual i realitat augmentada

Crear experiències immersives superposant elements virtuals en el món real o en submergir completament a l’usuari en un entorn simulat és sens dubte una capacitació pràctica i interactiva amb grans beneficis centrats en l’estudiant.

Gamificació en educació

Amb la incorporació de mecàniques de joc en entorns educatius, s’aconsegueix que el procés educatiu sigui més atractiu, participatiu i efectiu.

Aquesta és una estratègia versàtil que pot aplicar-se en diversos nivells i disciplines per a millorar la participació i el rendiment acadèmic dels estudiants. En aprofitar la naturalesa motivadora dels jocs, els educadors poden crear entorns educatius dinàmics i atractius.

exemple gamificació

Accessibilitat i disseny universal

L’aprenentatge basat en accessibilitat i disseny universal se centra en crear entorns educatius que siguin accessibles per a tots, independentment de les capacitats individuals. L’accessibilitat es refereix a l’eliminació de barreres que puguin dificultar l’accés a l’educació, i el disseny universal cerca proporcionar experiències d’aprenentatge inclusives des del principi.

L’objectiu és crear entorns virtuals que reconeguin i celebrin la diversitat dels estudiants, proporcionant igualtat d’oportunitats i promovent l’èxit per a tots. Aquest model contribueix a la construcció de comunitats educatives inclusives i equitatives.

Educació en salut mental

Els programes e-learning que abordin temes de salut mental, benestar i gestió de l’estrès, són especialment rellevants donada la consciència creixent entorn de la salut mental.

En proporcionar formació e-learning en salut mental, es pot arribar a un públic més ampli i brindar oportunitats per a la capacitació contínua i el desarrollo profesional en este campo crucial. La tecnologia permet l’expansió de l’accés a recursos educatius, la qual cosa contribueix a millorar la comprensió i l’abordatge de les qüestions relacionades amb la salut mental.

Et pot interessar: Avantatges de la teleformació en el sector sanitari

salut mental en educació

Educació financera online

La formació online en educació financera ofereix una manera efectiva i accessible de millorar la comprensió dels principis financers i promoure la salut financera.

En combinar diferents mètodes d’ensenyament i recursos interactius, la formació elearning en capacitació financera pot ser efectiva i atractiva. Això és especialment rellevant donada la importància cada vegada major de l’alfabetització financera en la presa de decisions econòmiques personals i la planificació financera a llarg termini.

Desenvolupament sostenible i responsabilitat social

A través de plataformes de teleformació, els participants poden explorar els principis fonamentals de la responsabilitat social corporativa, comprendre l’impacte ambiental de les activitats comercials i desenvolupar estratègies per a promoure el desenvolupament sostenible.

Aquest enfocament educatiu no sols enforteix les competències individuals en la presa de decisions ètiques i sostenibles, sinó que també contribueix a la construcció d’organitzacions conscients i socialment responsables que busquen un equilibri harmoniós entre el creixement econòmic i la preservació de l’entorn i el benestar social.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt