El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Intel·ligència Artificial en l'eLearning
portada_intel·ligencia artificial

Intel·ligència Artificial en l’eLearning

La intel·ligència artificial (IA) s’està integrant cada vegada més en l’e-learning per a millorar l’eficiència, personalitzar l’experiència de l’usuari i oferir un aprenentatge més efectiu.

Utilitzant la IA en les plataformes de teleformació

Avui dia, aquesta eina revolucionària s’està utilitzant de diverses maneres en l’e-learning per a millorar l’experiència educativa.

A continuació, citem algunes de les aplicacions més comunes:

Avaluacions automatitzades

La *IA s’utilitza per a la correcció automàtica i avaluació de tasques i exàmens. Els sistemes d’aprenentatge automàtic poden analitzar respostes dels estudiants i proporcionar retroalimentació instantània, permetent una avaluació més ràpida i objectiva.

Personalització del contingut

Els algorismes de IA poden adaptar el contingut del curs segons les habilitats, necessitats i estils d’aprenentatge individuals. Això assegura que cada estudiant rebi una experiència d’aprenentatge personalitzada.

Assistents virtuals i bots

Els bots i assistents virtuals basats en IA poden proporcionar respostes instantànies a preguntes comunes, guiar als estudiants a través del contingut del curs i oferir assistència en temps real.

intel·ligència artificial a Moodle

Anàlisi predictiva

Utilitzant tècniques d’anàlisi predictiva, la IA pot predir el rendiment de l’estudiant, identificar possibles àrees de dificultat i suggerir intervencions específiques per a millorar l’aprenentatge.

Automatització de tasques administratives

Els *LMS poden utilitzar IA per a automatitzar tasques administratives, com la gestió d’inscripcions, seguiment del progrés de l’estudiant i generació d’informes. Això allibera temps perquè els instructors se centrin en aspectes més interactius i creatius del procés d’ensenyament.

Reconeixement de veu i processament de llenguatge natural

Aquestes tecnologies permeten la interacció mitjançant comandos de veu i faciliten la transcripció i anàlisi de discursos. Això pot ser útil per a l’aprenentatge d’idiomes, la pràctica d’habilitats de presentació, etc.

Realitat virtual

La IA es pot integrar amb tecnologies de realitat virtual per a crear entorns d’aprenentatge immersius i simulacions interactives.

Anàlisi de dades d’aprenentatge

La IA ajuda en l’anàlisi de grans conjunts de dades d’aprenentatge per a identificar patrons, tendències i àrees de millora en l’eficàcia dels cursos.

Intel·ligència artificial a Moodle

Amb la informació anterior i arribant a casos pràctics, poden sorgir preguntes: Com implemento la intel·ligència artificial en la meva LMS?, existeixen plugins o aplicacions que em facilitin les labors esmentades anteriorment?
La resposta és sí, i t’explicarem com integrar la IA mitjançant aplicacions i plugins de Moodle.

Els millors plugins i aplicacions d’intel·ligència artificial per a Moodle

La nostra companya Meritxell Revés, consultora eLearning ens explica detalladament cadascuna de les aplicacions i plugins Moodle.

Aplicació Smart Import H5P

El motor Smart Import és un motor d’intel·ligència artificial molt avançada que permet crear recursos H5P. D’aquesta manera es facilita al professor la creació d’activitats basades en un vídeo, text introduït o document pujat i una vegada generat el contingut el professor pot revisar-lo i modificar-lo per a posteriorment incloure’l com a activitats en el seu curs.

SmartImport IA

Aplicació DataCurso

Aquesta aplicació es tracta d’un Assistent Web que crea el Disseny Instruccional d’un curs en Moodle secundant-se en IA, en concret en Xat GPT.

Neix de les necessitats trobades en universitats i empreses per a donar solució a alguns problemes com per exemple:

  • Cursos creats que no es basen en models pedagògics
  • Falta d’estandardització en processos de creació de cursos
  • Incapacitat per a produir altes quantitats de cursos o programes
  • Temps de planificació, producció i execució de cursos
  • Baixa qualitat en els cursos i programes dissenyats a les aules virtuals
Datacurso intel·ligència artificial

Plugin AI Writter Submission

Aquest plugin creat pel partner de Moodle Danès Moxis es pot descarregar aquí i podrem guiar als nostres estudiants a buscar i utilitzar informació disponible al Xat GPT.

Les característiques principals del plugin són les següents:

  • Afegeix un tipus de lliurament a la tasca Moodle
  • Permet a l’estudiant escriure una pregunta o instrucció per a buscar la informació sol·licitada
  • El professor sol·licita en les instruccions adaptar la informació trobada en els passos que desitgi
  • El professor veu els canvis realitzats del text addicional així com la frase, pregunta utilitzada per a buscar el contingut
  • Requereix tenir un compte de pagament de Xat GPT connectada per APi a Moodle

Ara que ja coneixes com integrar la Intel·ligència Artificial a Moodle, ha arribat el moment de posar-lo en pràctica. Et convidem a explorar un nou horitzó en l’aprenentatge digital i treure-li el màxim benefici.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt