El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Metavers educatiu
portada_metavers educatiu

Metavers educatiu

Govern d'espanya i AEI clúster

Aquest projecte persegueix com a objectiu desenvolupar un prototip de metavers educatiu que oferirà continguts educatius universitaris reals en àrees de disseny, construcció i fabricació.

Aquests continguts estaran integrats en tecnologies innovadores d’entorns de realitat virtual i augmentada, amb assistents virtuals, organitzats en activitats dins d’un programari obert i estàndard de Gestió de l’Aprenentatge (LMS: Learning Management System) per a registrar els avanços i assoliments dels estudiants, així com per a personalitzar i adaptar els continguts als estudiants. Aquest programari es recolzarà sobre una plataforma Web 3 que generarà i emmagatzemarà de manera segura i immutable les certificacions i assoliments acadèmics dels estudiants mitjançant tecnologia blockchain.

realitat virtual

L’adaptació basada en evidència de continguts educatius al metavers permet reduir els costos de les tecnologies tradicionals (casos d’ús rebutjats, reducció de residus, etc.) així com abordar competències i habilitats en casos d’ús difícilment abordables amb tecnologia tradicional en l’aprenentatge (per exemple, simulacions de seguretat).

El projecte impacta en la competitivitat dels membres del consorci així com en la qualitat de l’educació i la formació no només de centres universitaris o altres tipus de centres educatius que poden beneficiar-se d’aquestes tecnologies (educació reglada, formació professional, etc.), sinó també en la formació de professionals i incorporació d’eines de realitat virtual i augmentada pels clients indirectes com són les petites i mitjanes empreses que utilitzin o transicionin cap a aquestes tecnologies en els seus processos formatius i de producció.

En resum, el projecte proposa com a objectius:

  • El desenvolupament d’un metavers educatiu realment integrat amb LMS i certificació, centrat en continguts universitaris relacionats amb l’arquitectura i la indústria (disseny de producte amb fabricació digital).
  • Desenvolupar el mateix i avaluar-ho conforme a l’estat de l’art en la recerca de la millora de resultats d’aprenentatge, competències i habilitats.
  • Que com a producte serveixi de base per a un producte extensible i comercialitzable.
  • Que com a mètode de desenvolupament serveixi de marc per a futurs projectes de metavers desenvolupats sobre la base d’evidència.
  • Que evidenciï la millora de la formació de professionals en àrees i indústries i empreses que ja han incorporat o preveuen incorporar tecnologies de metaversos tant en la seva formació interna com en els seus processos de producció i d’empresa.
  • Que contribueixi a la millora de la formació universitària extensible també a l’àmbit empresarial.
  • Que contribueixi a la integració de tecnologies per a la millora de la formació de professionals i de les PYMES, complint els objectius de desenvolupament sostenible, així com els objectius de l’agenda de digitalització i la integració social.
logos empreses del metavers educatiu

Organisme finançador

logos de l'organisme finançador
¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt