El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

5 tendències elearning 2023
Tendències elearning 2023

5 tendències elearning 2023

La teleformació ha evolucionat i és hora de posar-se a avaluar com hem treballat l’any anterior i com treure el major rendiment a les estratègies e-learning de cara al 2023. Per això, escrivim aquest article en el qual et resumim les 5 tendències elearning perquè treguis el màxim profit a les teves formacions a distància.

No et quedis enrere!

TechQuilibrium

Un concepte molt recent, un joc de paraules que fa referència a mirar cap al futur però sense oblidar el passat. Una espècie d’equilibri entre el negoci digital i el món tradicional.

En termes d’ensenyament significa que l’experiència educativa de la qual partim, som capaces de combinar-la i evolucionar amb mitjans digitals, permetent així completar formacions capaces de competir en una indústria en plena revolució digital.
És necessari fer, prèviament, un estudi d’objectius per a posar en funcionament aquesta estratègia Elearning. Una vegada conclòs l’estudi, s’han de pensar les eines tecnològiques per a poder aconseguir-los.

Et pot interessar: Avantatges Ed-tech per a empreses.

Metavers i aprenentatge

A través de l’univers virtual o metavers es poden realitzar activitats d’estudi, socialització i treball amb un factor comú: l’humà com a protagonista, on es posen en pràctica experiències realistes amb un aprenentatge teòric.

Estudiar mitjançant vivències en primera persona genera un aprenentatge més permanent. El viscut, es recorda.

Aquesta tendència en e-learning potencia la capacitat de resoldre problemes reals en un entorn virtual, desenvolupant així una aptitud resolutiva per a situacions en la vida real.

Metavers i aprenentatge imatge

Mobile learning

Parlem d’una mena d’aprenentatge que utilitza qualsevol dispositiu mòbil.

Atès que les estadístiques indiquen que el nombre d’usuaris mòbils a tot el món superen els 6.000 milions, l’educació i la formació no ha pogut tancar els ulls a aquesta realitat.

Es tracta d’una tendència en anys anteriors i va en augment, convertint aquests dispositius en un aliat a l’hora d’ensenyar.

Aquesta estratègia de formació elearning ha donat pas a un canvi educatiu adaptant-se a les exigències del segle XXI, una bona alternativa, d’altra banda, per als professors a les aules.

Com a principals característiques podem destacar la connectivitat, accessibilitat i flexibilitat podent formar-se a distància a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

Tota plataforma d’elearning ha d’estar avui dia adaptada a la versió mobile.

Et pot interessar: Moodle App, porta’t la formació en línia amb tu

E-learning i analítica

És aconsellable analitzar els continguts elearning per a poder traçar experiències d’usuari que s’adeqüin al tipus de persones per a qui està dirigida la formació a distància.

Per això és important el seu mesurament mitjançant eines de learning analytics on els professionals de l’analítica avaluen la formació i treuen conclusions per a crear noves experiències més adaptades que garanteixin un aprenentatge de qualitat.

El LMS Moodle, plataforma elearning per excel·lència, ha experimentat una evolució en l’experiència d’usuari en la seva última versió: Moodle 4.1.
El nostre equip de desenvolupadors de Moodle, resumeix en aquest vídeo les novetats de Moodle 4.1.


Learning Loops (Espirals d’aprenentatge)

Les espirals d’aprenentatge fan referència a un sistema circular basat en la personalització: una situació i un alumne.

Generalment, una vegada acabat el cicle d’aprenentatge, s’apliquen millores i es torna a començar, incloent el ja après i evolucionant l’espiral.

Learning loop imatge

El learning Loop es desenvolupa en quatre fases:

  1. Aprendre
  2. Aplicar l’après
  3. Analitzar què hem aconseguit amb el que hem après i si ho hem aplicat correctament
  4. Revisar els resultats per a planificar el següent loop

Els learning loops es poden emprar en l’àmbit de l’educació, en el món de l’empresa, en productivitat o en qualsevol àmbit que tingui a veure amb la resolució de problemes, etc.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt