El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Com crear una web a WordPress pas a pas
Portada_com crear una web a wordpress

Com crear una web a WordPress pas a pas

Si estàs pensant en crear una web per al teu blog, la teva botiga online o la teva web corporativa, WordPress és l’eina perfecta per a això.

Definim, WordPress és un CMS (Content Management System) o sistema de gestió de continguts que pot ser utilitzat per al desenvolupament d’un lloc web.

Parlem del CMS més utilitzat a nivell mundial per diversos motius:

  • Instal·lació senzilla.
  • Interfície fàcil i intuïtiva.
  • Àmplia comunitat on podràs trobar complements (plugins, widgets…) desenvolupats per tercers per a ampliar funcionalitats al teu lloc.
  • Àmplies possibilitats de personalització. Existeixen multitud de plantilles (themes) amb un disseny espectacular.

Et pot interessar: Desenvolupament web en WordPress

I ara, entrem en matèria. Veurem com podem instal·lar el CMS WordPress en un hosting, com configurar-ho i personalitzar un lloc web.

Com instal·lar WordPress

La instal·lació generalment es fa des del panell de l’allotjament web. En molts d’ells el paquet està disponible com a aplicació perquè l’instal·lis amb un sol clic.

Si ho fas de manera manual perquè el hosting no té aquesta opció, es farà des del gestor d’arxius pujant el paquet WordPress que prèviament s’ha descarregat de la pàgina oficial.

Una vegada el paquet s’ha instal·lat d’una manera o d’una altra, s’ha de configurar el paquet del CMS i assignar una base de dades.

Et recomanem que guardis bé el nom d’usuari i contrasenya, el necessitaràs per a accedir a gestionar el teu web.

Una vegada finalitzi el procés d’instal·lació de WordPress en el servidor, podràs accedir amb l’usuari i contrasenya que has desat a l’administrador de WordPress. Veuràs una pantalla com aquesta:

Administrador de wordpress_imatge

És l’escriptori on pots veure d’un cop d’ull el backend del teu web en la part central i un menú d’opcions en la barra lateral esquerra.

Afegir plantilla o tema a WordPress

El CMS ofereix plantilles per defecte, però si vols un disseny adaptat al que necessites per a la teva pàgina web, pots trobar moltes plantilles (themes) que són personalitzables.
Simplement, tries el theme WordPress que t’agradi, per després, descarregar-ho i instal·lar-ho en el teu WordPress. Per a això, hauràs d’anar a la columna esquerra (Aparença > Temes). Pots pujar l’arxiu comprimit o triar entre els que ofereix WordPress per a instal·lar i activar.

Personalització de plantilla

Pots personalitzar diferents opcions que seran més o menys depenent del nivell de personalització que permeti la plantilla.

Accedeix a l’administració de WordPress i ves al menú lateral esquerre Aparença > Personalitzar. Aquí trobaràs la personalització del teu tema actiu.

Personalització plantilla_imatge

Per defecte, en una plantilla bàsica, es pot personalitzar el nom del lloc web, els menús, widgets per al teu lloc i els ajustos de la pàgina d’inici.

Menús a WordPress

Sense sortir del personalitzador, pots gestionar els menús del teu web o crear un menú nou. Fes clic sobre “menús” i crea un nou. Et recomanem que el nom del menú sigui intuïtiu si tens varis. Per exemple: menú top, menú footer, menú lateral…

Menú a wordpress_imatge

Afegeix al teu menú els elements que desitgis com a pàgines, enllaços personalitzats, entrades, categories, etc. Tot allò que la teva plantilla et permeti.

Widgets i plugins

Els widgets són elements bàsics de personalització que depenen una vegada més del theme que hagis triat. Aquests blocs ofereixen funcionalitats bàsiques com calendaris, quadres de cerca, llistat de pàgines o d’entrades, etc.

Un món a part són els plugins de WordPress, que ofereixen grans possibilitats. Existeixen alguns que permeten una simple funcionalitat i altres que converteixen el teu web en un CRM (p. ex. WP ERP), o fins i tot en una botiga online (p. ex. plugin WooCommerce).

Et pot interessar: Plugin WordPress per a integrar Moodle

Els plugins es poden descarregar i instal·lar a WordPress. Per a fer això, situa’t en el menú lateral esquerre “plugins”.

Widgets i plugins_imatge

Aquí podràs pujar l’arxiu comprimit del plugin o buscar entre els que ofereix WordPress en el seu repositori de plugins.

Per defecte, alguns ja estan instal·lats, però pots prescindir d’ells si no els necessites.

Crear pàgines i entrades a WordPress

És l’hora de començar a crear el contingut del teu web. Començarem per utilitzar les pàgines.

En el menú de l’esquerra, fem clic a pàgines > afegir nova:

crear pàgines i entrades_imatge

A partir d’aquí trobaràs l’editor de text de WordPress que és el mateix per a les pàgines i per a les entrades de blog.

Com si d’un document de Word es tractés, aquí podràs emfatitzar text en negreta, cursiva, crear llistes, incloure enllaços, etc.

Editor de wordpress_imatge

En les opcions de la dreta pots publicar directament, deixar la pàgina com a esborrador i triar quina visibilitat tindrà aquesta pàgina, entre altres.

Hi ha una sèrie de pàgines que són imprescindibles per a una web, com la pàgina d’inici i la de contacte, on podràs incloure un formulari de contacte perquè els teus clients puguin comunicar-se amb tu.

Fins aquí hem pogut veure alguns temes bàsics per a crear el teu web en WordPress, però es poden crear pàgines web completes. A 3ipunt comptem amb desenvolupadors web que fan màgia amb la teva idea.

Continuem formant-te en pròxims articles del nostre blog!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt