El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Moodle, la plataforma eLearning més popular

Moodle, la plataforma eLearning més popular

Què és Moodle i per a què serveix?

Moodle, la plataforma eLearning, és l’abreviació en anglès de les sigles (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment), i és una plataforma de gestió de l’aprenentatge de codi obert.

La primera versió va ser llançada en 2002 per Martin Dougimas, des de llavors s’ha convertit en la plataforma LMS (Sistema de gestió d’aprenentatge) més coneguda del món, utilitzada sobretot en escoles, universitats i empreses. 

Actualment, compta amb 300 Milions d’usuaris a tot el món i és la comunitat de desenvolupament en plataformes opensource més gran a nivell mundial.

El LMS més adequat tant per a impartir una formació online ja que disposa d’una àmplia gamma d’eines col·laboratives, o bé complementar l’aprenentatge presencial.

Els autors de la plataforma defensen que Moodle promou una pedagogia constructivista social (col·laboració, activitats, reflexió crítica, etc.).

És a dir, el professor crea un ambient centrat en l’estudiant per a ajudar-lo a construir el coneixement basant-se en les seves habilitats i coneixements propis, en lloc de, simplement, publicar i transmetre la informació que consideren que els estudiants han de conèixer. 

Les dades de la plataforma només els administres tu, no hi ha cessió de dades a tercers. Nosaltres, hem desenvolupat un plugin per a migrar de manera fàcil i automàtica qualsevol contingut de Google Classroom a qualsevol plataforma Moodle, en qüestió de minuts.

Et pot interessar: Plugin per a migrar contingut de Google Classrooom a Moodle.

Plataforma e-Learning de “codi obert”

El terme “codi obert” es refereix a alguna cosa que les persones poden modificar i compartir perquè el seu disseny és d’accés públic.

La plataforma e-learning, Moodle LMS és la màxima expressió dels valors que uneixen a la nostra comunitat de desenvolupadors, administradors de sistemes, educadors i estudiants.

Com a plataforma de codi obert, el codi font de Moodle LMS té una llicència que permet a qualsevol persona descarregar el programari complet de manera gratuïta i personalitzar el seu funcionament.

Avui dia, centenars de milions de persones en milers d’institucions i organitzacions educatives de tot el món utilitzen Moodle com una caixa d’eines per a gestionar l’aprenentatge en línia.

Característiques de Moodle

Alguna cosa d’especial ha de tenir aquesta plataforma LMS per a ser la més popular entre tots els sistemes d’aprenentatge en línia.

Revelarem algunes de les principals característiques d’aquesta plataforma elearning:

  • Té una interfície senzilla, amb un dashboard o panell de control intuïtiu per a gestionar els cursos fàcilment.
  • Eines col·laboratives i activitats: per a la creació dels teus cursos disposes de diferents eines que podràs anar intercalant segons les necessitats: fòrums, enquestes, preguntes, etcètera.
  • En el cas de necessitar més d’un idioma, Moodle és multiidioma.
  • Editor de textos compatible amb diferents dispositius i navegadors.
  • Moodle en constant evolució. La comunitat de desenvolupadors de Moodle, llancen noves versions de la plataforma amb millores i novetats de manera freqüent.
¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt