El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Novetats Moodle Workplace 4.0
Novetats 4.0 workplace

Novetats Moodle Workplace 4.0

En aquest article, parlarem de les novetats de Moodle Workplace 4.0, quines actualitzacions s’han realitzat, les noves funcionalitats de Moodle per a empreses i les millores que s’han realitzat tant de navegabilitat com d’experiència d’usuari (UX).

Comencem pel principi.

Què és Moodle Workplace?

Encara que aquesta eina es pot aplicar en entorns educatius donada la seva flexibilitat, Moodle Workplace està destinat a la formació per a empreses, facilitant la incorporació als llocs de treball i/o aprenentatge de l’entorn laboral. 
En un article anterior ja us vam explicar amb més detall què és Moodle Workplace i com funciona.

Quines novetats porta la nova versió de Moodle Workplace

Navegació fàcil i intuïtiva

En línia amb la plataforma elearning Moodle a la seva nova versió 4.0, Workplace ofereix una navegació més intuïtiva i amb millores de UX gràcies a nou disseny amb un toc més modern i fresc.

Ha desaparegut la navegació lateral passant a ser una navegació horitzontal, la qual cosa permet centrar la informació en la part central de la pantalla.

Navegació fàcil i intuitiva

Nou dashboard

S’han fet algunes versions fins a arribar al dashboard final, posant com a objectiu la millora de l’aprenentatge amb un panell de control personalitzat.
En el nou disseny s’han organitzat els cursos per blocs configurables, distingint de manera clara els cursos en progrés i els pròxims cursos que l’alumne pot realitzar. Aquesta nova organització permet una major accessibilitat a la informació, trobant el que l’alumne busca, en pocs clics.

Disseny nou de l’àrea de Login

La zona d’autenticació, també s’ha modificat, igualment, cap a un disseny més clar i intuïtiu.

És personalitzable, podent adaptar-ho a la imatge corporativa de l’empresa, canviant colors, imatge de fons i sent totalment compatible amb multi-espai.

Disseny nou de l'àrea de Login

Disseny intuïtiu a la pàgina “Els meus Cursos”

En aquesta pàgina es resumeix tot l’aprenentatge de l’usuari, incloent-hi els cursos als quals està inscrit, els que estan disponibles per a aquest alumne i el programa. D’aquesta manera es pot veure de manera ràpida i senzilla l’aprenentatge endarrerit

S’han afegit filtres de cerca i quadre de cerques concretes per a una major accessibilitat.

Programes, canvi d’estructura de la pàgina

S’ha renovat la interfície per a aconseguir que cada programa tingui el seu propi lloc en el flux del treball de l’alumne.

En la versió anterior de Moodle Workplace els programes i els cursos tenien la mateixa estructura de pàgina. En aquesta nova versió, a la pàgina de programa tenim la informació completa d’aquest programa, quins cursos el componen, dates, certificacions, i la pròpia estructura del programa. 

El programa es mostra en ordre de tal manera que fins no completar un curs, no es pot fer el següent.

Programes, canvi d'estructura de la pàgina

Pàgines a mida

Les pàgines a mida són aquelles que els administradors poden crear per a oferir als usuaris una informació addicional.

Són pàgines que s’elaboren a mida i es poden incloure blocs per a mostrar-les a diferents audiències d’usuaris segons les necessitats.

S’ha creat un nou bloc, informes, on es poden mostrar aquests informes en aquestes pàgines. 
Aquestes  pàgines es poden mostrar a nivell global del lloc o per espai de treball concret, tenint l’opció de poder reutilitzar-les.

Pàgines a mida

Com hem esmentat, en aquestes pàgines es poden afegir blocs o crear-los com es feia a la versió anterior de Moodle Wokplace 3.11, a la zona de dashboard.

Amb l’opció d’audiències d’usuaris, es poden seleccionar pàgines personalitzades i dirigir-les a grups d’usuaris específics.

Nova pàgina “Els meus Equips”

El que abans era la finestra “els meus equips” ara és una pàgina personalitzada on l’administrador pot veure d’un cop d’ull a tots els membres de l’equip, quin és el rol o perfil de cada membre, el seu procés d’aprenentatge en línia, estat dels seus cursos i les certificacions.
També s’ha millorat la vista d’un alumne en concret. De forma més clara, es pot veure el progrés formatiu d’aquesta persona, amb data d’inici i finalització i, quin és el seu procés educatiu, etc.

Moodle App

En versions anteriors de Moodle Workplace, existia una Moodle Branded app per cada instància. La novetat és que ara es pot tenir una aplicació de marca per a un tenant específic dins d’un lloc multitenant. Perfectes per a llocs multimarca.

Moodle App_Workplace

També pots veure l’enregistrament del webinar on en Pau Plana (CEO de 3ipunt) ens va fer un recorregut per la plataforma per a explicar les novetats de l’actualització més important de Moodle Workplace.

Conclusions Moodle Workplace 4.0

Hem fet un repàs a les principals novetats que ens ofereix la nova versió de Workplace amb la seva nova aparença i millor experiència d’usuari per a facilitar la formació en línia dels alumnes i el seguiment per part dels gestors o administradors.
Sempre avançant en la comunitat de Moodle amb l’objectiu de crear una educació de qualitat en qualsevol part del món. En breu estarà disponible Moodle Workplace 4.1 de la qual informarem en pròxims dies.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt