El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Road to Moodle 4.0
road to moodle 4.0

Road to Moodle 4.0

Road to Moodle 4.0! El dimarts 15 de febrer, en Guillermo Gómez, en Pau Plana, la Txell Llorach de 3ipunt, van fer una xerrada a la RAMU (Red de Administradores de Moodle en las Universidades). Durant una hora es van presentar les principals característiques del Moodle 4.0, es va analitzar l’impacte que tindrà sobre les plataformes a les universitats i les estratègies a seguir per fer les actualitzacions des de versions anteriors. 

El fet de compartir els coneixements entre 3ipunt i la RAMU ha estat una experiència molt interessant, inspiradora i enriquidora, que segur que servirà per millorar la comunitat de Moodle.   

A continuació resumim els principals temes que es van tractar a la xerrada:

 • Activitats i recursos
  • El nou Report Builder
  • El plugin de Question Bank
 • Plugins
  • Com s’han d’adaptar a Moodle 4.0
 • Desenvolupament
  • Quins desenvolupaments estaran més afectats pel canvi
 • Transició
  • Quines estratègies de transició són millors
 • UX
  • Com afecta l’UX als nostres temes
 • Migració
  • Quins són els punts més importants durant la migració

Moodle 4.0

Moodle 4.0 ja està disponible, aportant una experiència d’usuari millorada a milions d’usuaris a tot el món!

A més d’una aparença millorada, hi ha una sèrie de noves característiques dissenyades per a millorar l’experiència de l’usuari i oferir millors resultats d’aprenentatge. 

Sander Bangma, director de Moodle LMS, explica: “A més de refinar l’estètica, agrupar la informació del curs, ha millorat la la capacitat dels professors, formadors i alumnes per a comprendre el contingut de la pàgina sense sentir-se aclaparat”.

Analitzarem els principals canvis i el que podrien significar per a les organitzacions i els alumnes de tot el món.

 1. Nova experiència del curs

Moodle 4.0 fa una gran feina, proporcionant una experiència més intuïtiva no sols per als estudiants, sinó també per als administradors. 

El resultat és una interfície d’usuari redefinida amb una nova estructura de la pàgina del curs, una navegació millorada, unes noves icones d’activitat i seccions plegables, entre altres.

Pantalla Moodle 4.0

     2. Moodle 4.0 introdueix una aula virtual incorporada; BigBlueButton

“Estem orgullosos d’anunciar que BigBlueButton s’ha incorporat a Moodle 4.0 com a característica estàndard”. 

BigBlueButton és una eina clau per a fomentar la participació dels alumnes. L’allotjament BigBlueButton de nivell gratuït inclòs a Moodle LMS 4.0 ofereix anàlisi sobre la participació dels usuaris, 60 minuts i 25 usuaris per sessió, càmera web del moderador i enregistraments no descargables de set dies.

Pantalla BigBlueButton en Moodle 4.0

     3. L’accessibilitat com a prioritat 

L’accessibilitat és un objectiu constant en el desenvolupament de Moodle i les pràctiques de desenvolupament estan alineades amb les Pautes d’Accessibilitat al Contingut a la Web (WCAG).

Les millores en l’editor de text de Moodle 4.0 faciliten a les persones que utilitzen la navegació per paraules clau o els lectors de pantalla, la creació i edició de continguts o enviaments del curs.

     4. Report Builder

S’ha incorporat a Moodle 4.0 el Report Builder, una característica de Moodle Workplace. 

Els administradors poden generar informes personalitzats que permeten als professors mesurar el progrés dels estudiants, analitzar l’impacte i millorar els programes d’aprenentatge.

També pots veure l’enregistrament del webinar on Antoni Bertran (CTO de 3ipunt) ens va fer un recorregut per la plataforma per a explicar les novetats d’aquesta versió des del punt de vista d’administradors, professors i estudiants.

Han confiat en nosaltres organitzacions com l’Escola de l’Aigua (grup Suez), Ajuntament de Barcelona, el EIT Climate-KIC, entre altres, per a utilitzar Moodle com a sistema gestor d’ensenyament en línia. 

I tu, vols tenir la teva plataforma Moodle? No dubtis a enviar-nos un correu a contacte@tresipunt.com!

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt