El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Incorpora empleats amb Moodle
incorpora empleats amb moodle

Incorpora empleats amb Moodle

El procés d’incorporació d’un empleat sol ser un aspecte complex, atès que es tracta d’encaixar en el perfil proposat, complint les responsabilitats i labors que el lloc de treball requereix, sense tenir coneixement del funcionament de l’empresa.
En temps de teletreball tenen més importància les incorporacions en remot mitjançant una plataforma d’aprenentatge en línia, de manera que es pugui estructurar i dinamitzar la incorporació. Per a això és imprescindible triar un LMS que disposi de funcionalitats adequades i adaptades al onboarding d’empleats.

Onboarding amb Moodle

Incloent un cronograma, el nou empleat tindrà una visió general de l’empresa en la qual oferirà els seus serveis.

En aquest cronograma és important que quedin clars els següents punts:

  • Tenir una primera impressió de la cultura de l’empresa i l’entorn laboral.
  • Conèixer les tasques laborals i dinàmiques de la resta de l’equip de treball.
  • Objectius de l’empresa i àrees de millora.

Depenent de les edats dels nous treballadors, haurem d’adaptar la plataforma online, perquè no totes les persones tenen la mateixa destresa amb les eines digitals.

benvingut a bord

Inscripció de nous empleats en el LMS

És important comptar una planificació prèvia d’objectius i realitzar una estratègia d’aprenentatge definint la ruta del procés d’incorporació.

Una primera acció és l’assignació de rols per als empleats de nova contractació depenent del perfil que vagin a ocupar.

Reunions a distància amb Moodle

L’activitat de videoconferència que ofereix aquest sistema e-learning permetrà programar reunions amb altres departaments per a conèixer el seu funcionament i interacció amb el nou company. Igualment, es poden assignar reunions a Moodle amb la resta de membres de l’empresa i amb l’equip gerent.

Com fer el seguiment del onboarding amb el LMS

És recomanable per a un onboarding efectiu que es pugui fer un seguiment del curs de Moodle que s’ha organitzat per a la incorporació. D’aquesta manera coneixerem el punt exacte en el qual es troba el treballador a la seva incorporació i si ha tingut algun inconvenient en alguna part d’aquest. Oferir una ajuda necessària o disposició en qualsevol moment, generarà confiança en l’empleat.

Avaluació del nou empleat

Després d’haver completat el onboarding, les activitats que ha completat l’usuari, han de ser avaluables per a tenir el coneixement global de les habilitats de l’empleat i saber quina capacitació té, en quins aspectes és fort i quins cal millorar.

Les empreses que utilitzen els sistemes elearning per a la formació dels seus empleats, ofereixen als seus emprats cursos que reforcen aquells coneixements on el treballador pugui millorar la seva destresa.

onboarding 3ipunt

Conclusions

Comptar amb un LMS per a la incorporació d’empleats és una manera molt efectiva de dinamitzar aquest procés i presentar la cultura de l’empresa. A més, ens permet poder avaluar des d’un inici a l’empleat i saber quines capacitats s’han de fomentar perquè sigui un professional 100% qualificat.
Els empleats se senten molt gratificats amb aquelles empreses que cobreixen les seves necessitats de formació professional, la qual cosa significa una important sinergia en les relacions laborals.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt