El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Consells per a un perfecte disseny instruccional a l'elearning
consells disseny instruccional

Consells per a un perfecte disseny instruccional a l’elearning

Amb les formacions busquem sempre arribar a l’objectiu: que tots els usuaris tinguin un procés d’aprenentatge efectiu i que siguin capaços d’adquirir habilitats i coneixements.

Doncs bé, el disseny instruccional s’ha convertit en els últims temps en un element crucial per a tenir èxit en les formacions e-learning.

Fases del disseny instruccional

El disseny instruccional es divideix en passos essencials que desgranarem en aquest article, fonamentals per a millorar en les pràctiques d’ensenyament online i crear experiències atractives.

5 fases del disseny instruccional

Anàlisi

En la primera fase hem de reflexionar sobre els aspectes generals i el context de l’ensenyament.

És important identificar quin és el problema que es pretén resoldre i els objectius que volem que els alumnes aconsegueixin. S’han de tenir en compte els perfils dels usuaris que realitzaran, la formació que es plantejarà, quines limitacions tenen, el seu rang d’edat i el temps del qual disposen.

En aquesta fase també s’ha de definir quina plataforma elearning és la més adequada perquè la formació es dugui a terme, on es determinaran els punts a avaluar i si aquesta disposa de biblioteca de recursos i activitats que necessitem per a facilitar els cursos.

Disseny

Una vegada analitzats els aspectes generals comentats anteriorment, entrem en el disseny de l’estratègia per a aconseguir els objectius que hem definit en la fase d’anàlisi.
Per a dissenyar un pla d’estudi, ens fixarem en quins temes s’avaluaran, dates de lliurament, quina estratègia pedagògica s’utilitzarà i per descomptat, en aquesta fase, es dissenyarà gràficament el contingut del curs.

T’ajudem amb el teu disseny instruccional?

Desenvolupament

Segons la tecnologia informàtica que s’hagi triat, el desenvolupament serà d’una manera o d’una altra.

En l’etapa del desenvolupament instruccional és on es crea l’ambient d’aprenentatge, amb la documentació de suport. Hem d’escriure el contingut, triar quins recursos utilitzarem (gràfics, elements visuals, elements multimèdia, etc) i com es duran a terme les avaluacions en el sistema de gestió d’aprenentatge (LMS).

desenvolupament instruccional

Implementació

En aquesta fase ja disposem de tot el material i el programa de formació ja està desenvolupat i publicat. És hora d’impartir la formació.

A través de tutories o reunions, se’ls pot ensenyar als tutors quina és la millor manera de treballar amb els materials i l’ús del sistema de formació, perquè no suposi un hàndicap, l’ús de la plataforma i la formació sigui de manera fluida.

school

Necessites començar a formar al setembre i no saps per on començar?

Goodle, la teva solució formativa sense complicacions, llesta per tu en 2 setmanes.

Evaluació

Una vegada que els alumnes hagin finalitzat el curs, és hora d’avaluar quant d’eficient ha estat.

Amb l’analítica de dades que ofereixen els LMS, podem mesurar resultats i determinar si els objectius que es van plantejar en la primera fase del disseny instruccional s’han complert.

D’aquesta manera podem replantejar, si fos necessari, el programa d’estudi.

Conclusions

El món del disseny instruccional té com a objectiu crear una experiència d’aprenentatge efectiva i atractiva. Per tant, és important perquè així sigui, desenvolupar cadascuna de les fases amb especial atenció per a aconseguir l’èxit.

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt