El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

El poder de Moodle amb AWS, una combinació perfecta

El poder de Moodle amb AWS, una combinació perfecta

En el departament de sistemes de 3ipunt ens vam plantejar un repte: esprémer tota la potència de Moodle en el millor cloud disponible. En aquesta entrada de blog explicarem com va ser el camí.

Fins al moment havíem treballat amb Moodle amb servidors monolítics, on ens centràvem en la configuració del software per a garantir el servei i aprofitar els recursos dels quals disposàvem en els servidors.

En comptar amb AWS, la limitació de recursos o storage va passar a un segon pla i ens vam poder centrar en disponibilitat, flexibilitat i experiència d’usuari.

El primer repte va ser com fer que Moodle fos escalable, depenent dels usuaris que es connectessin, i que el disc fos el més flexible possible per a no haver de parar la plataforma per a la realització d’ampliacions.

Un altre pas que vam fer va ser redissenyar la xarxa. Vam plantejar una xarxa on no fos accessible la infraestructura des de de l’exterior, únicament mitjançant un servidor pont, de manera que amb això estàvem garantint la seguretat d’accés.

Una altra cosa que ens preocupava era que els serveis que necessita Moodle fossin el màxim restrictius possibles, de manera que vam crear una política en la qual els serveis només es comuniquessin amb altres serveis, com una tela d’aranya. Això ens va donar la seguretat de xarxa que estàvem buscant.

El següent pas va ser flexibilitzar l’espai de les dades emmagatzemades a Moodle. Vam valorar les diferents possibilitats que ens proporcionava AWS i vam optar pel servei flexible i compartit de disc, perquè tots els servidors, en cas d’haver-n’hi més d’un, poguessin accedir a aquest, aconseguint que les dades fossin transparents entre elles.

Quan ho vam tenir tot construït, vam passar a provar-ho. En els tests es va apreciar un problema: els requisits es van complir, però la plataforma era més lenta del que ens havíem plantejat inicialment.

Per tant, vam haver de trobar la manera de donar agilitat a la plataforma i que les dades es llegissin de manera ràpida i dinàmica.

Després de provar diverses alternatives de disc i rendiment, trobem la solució mitjançant el caché. Amb els sistemes de caché d’AWS complim els nostres requisits i li vam donar a la plataforma l’agilitat i experiència d’usuari que ens vam proposar inicialment.

Actualment, estem en la millora del desplegament del codi i la migració a contenidors per a portar Moodle juntament amb AWS a una nova dimensió.

Atès que calcular el pressupost de projectes autoescalables pot resultar costós, a 3ipunt optimitzem els recursos d’AWS per a garantir el millor rendiment amb el menor cost per al client, adaptant-nos totalment a les seves necessitats a cada moment. Ens hi acompanyes?

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt