El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Parlem de Moodle, la plataforma eLearning més popular

Parlem de Moodle, la plataforma eLearning més popular

Què és Moodle i per a què serveix?

Moodle, la plataforma eLearning, és l’abreviació en anglès de les sigles (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment), i és una plataforma de gestió de l’aprenentatge de codi obert.

La primera versió va ser llançada en 2002 per Martin Dougimas, des de llavors s’ha convertit en la plataforma LMS (Sistema de gestió d’aprenentatge) més coneguda del món, utilitzada sobretot en escoles, universitats i empreses. 

Actualment, compta amb 300 Milions d’usuaris a tot el món i és la comunitat de desenvolupament en plataformes opensource més gran a nivell mundial.

La plataforma és adequada tant per a les classes totalment en línia o a distància, així com per a complementar l’aprenentatge presencial

Els autors de la plataforma defensen que Moodle promou una pedagogia constructivista social (col·laboració, activitats, reflexió crítica, etc.).

És a dir, el professor crea un ambient centrat en l’estudiant per a ajudar-lo a construir el coneixement basant-se en les seves habilitats i coneixements propis, en lloc de, simplement, publicar i transmetre la informació que consideren que els estudiants han de conèixer. 

Les dades de la plataforma només els administres tu, no hi ha cessió de dades a tercers. Nosaltres, hem desenvolupat un plugin per a migrar de manera fàcil i automàtica qualsevol contingut de Google Classroom a qualsevol plataforma Moodle, en qüestió de minuts.

 

Plataforma de “codi obert”

El terme “codi obert” es refereix a alguna cosa que les persones poden modificar i compartir perquè el seu disseny és d’accés públic.

Moodle LMS és la màxima expressió dels valors que uneixen a la nostra comunitat de desenvolupadors, administradors de sistemes, educadors i estudiants.

Com a plataforma de codi obert, el codi font de Moodle LMS té una llicència que permet a qualsevol persona descarregar el programari complet de manera gratuïta i personalitzar el seu funcionament.

Avui dia, centenars de milions de persones en milers d’institucions i organitzacions educatives de tot el món utilitzen Moodle com una caixa d’eines per a gestionar l’aprenentatge en línia.

 

Vols vendre els teus cursos de Moodle a la teva web?

Gràcies al software desenvolupat per 3ipunt també pots integrar el teu Moodle amb un CMS, d’aquesta manera serà molt fàcil vendre els teus cursos a través de la teva pàgina web. La nostra companya Elisenda ens va parlar d’aquest tema i dels usos de Moodle en el Meetup que vam tenir, pots veure’l aquí.

 

MOODLE 4.0

Moodle 4.0 ja està disponible, aportant una experiència d’usuari millorada a milions d’usuaris a tot el món!

A més d’una aparença millorada, hi ha una sèrie de noves característiques dissenyades per a millorar l’experiència de l’usuari i oferir millors resultats d’aprenentatge. 

Sander Bangma, director de Moodle LMS, explica: “A més de refinar l’estètica, agrupar la informació del curs, ha millorat la la capacitat dels professors, formadors i alumnes per a comprendre el contingut de la pàgina sense sentir-se aclaparat”.

Analitzarem els principals canvis i el que podrien significar per a les organitzacions i els alumnes de tot el món.

  1. Nova experiència del curs

Moodle 4.0 fa una gran feina, proporcionant una experiència més intuïtiva no sols per als estudiants, sinó també per als administradors. 

El resultat és una interfície d’usuari redefinida amb una nova estructura de la pàgina del curs, una navegació millorada, unes noves icones d’activitat i seccions plegables, entre altres.

Pantalla Moodle 4.0

     2. Moodle 4.0 introdueix una aula virtual incorporada; BigBlueButton

“Estem orgullosos d’anunciar que BigBlueButton s’ha incorporat a Moodle 4.0 com a característica estàndard”. 

BigBlueButton és una eina clau per a fomentar la participació dels alumnes. L’allotjament BigBlueButton de nivell gratuït inclòs a Moodle LMS 4.0 ofereix anàlisi sobre la participació dels usuaris, 60 minuts i 25 usuaris per sessió, càmera web del moderador i enregistraments no descargables de set dies.

Pantalla BigBlueButton en Moodle 4.0

     3. L’accessibilitat com a prioritat 

L’accessibilitat és un objectiu constant en el desenvolupament de Moodle i les pràctiques de desenvolupament estan alineades amb les Pautes d’Accessibilitat al Contingut a la Web (WCAG).

Les millores en l’editor de text de Moodle 4.0 faciliten a les persones que utilitzen la navegació per paraules clau o els lectors de pantalla, la creació i edició de continguts o enviaments del curs.

     4. Report Builder

S’ha incorporat a Moodle 4.0 el Report Builder, una característica de Moodle Workplace. 

Els administradors poden generar informes personalitzats que permeten als professors mesurar el progrés dels estudiants, analitzar l’impacte i millorar els programes d’aprenentatge.

També pots veure l’enregistrament del webinar on Antoni Bertran (CTO de 3ipunt) ens va fer un recorregut per la plataforma per a explicar les novetats d’aquesta versió des del punt de vista d’administradors, professors i estudiants.

Han confiat en nosaltres organitzacions com l’Escola de l’Aigua (grup Suez), Ajuntament de Barcelona, el EIT Climate-KIC, entre altres, per a utilitzar Moodle com a sistema gestor d’ensenyament en línia. 

I tu, vols tenir la teva plataforma Moodle? No dubtis a enviar-nos un correu a contacte@tresipunt.com!

¡Comparte este post!