El nostre blog

Estigues al dia de les nostres novetats i notícies!

Tipus de continguts elearning
Tipus de continguts elearning_continguts

Tipus de continguts elearning

Probablement, estàs desitjant que els teus continguts elearning siguin més atractius i que generin un major nivell de compromís en els estudiants o treballadors de la teva empresa per a reportar beneficis i èxit.

Doncs bé, en aquest article parlarem dels tipus de continguts elearning per a aconseguir el major nivell de compromís en l’estudiant.

Comencem pel principi.

Què són continguts elearning?

Els continguts elearning poden ser des d’un vídeo, un exercici, un escenari, un joc, i fins a un conjunt de preguntes que ens faran pensar de manera diferent a com ho fèiem abans. No es tracta de mostrar a l’alumne una pantalla interactiva, és una cosa que vas més enllà. Hem de despertar els sentits en l’estudiant que abans no es plantejaven:

  • Coneixem en realitat el que necessita l’alumne?
  • Aquests continguts creen algun tipus de sentiment en l’estudiant?
  • A través d’aquests continguts elearning estem transformant al consumidor?
  • Què comuniquen els teus continguts sobre el teu projecte formatiu?
  • Està a gust l’alumne amb el contingut amb el qual està formant-se?

Aquestes preguntes són clau per a plantejar un desenvolupament de continguts elearning atractiu i d’èxit i així evitar que el teu projecte formatiu es converteixi en un fracàs.

Arribats a aquest punt, veurem quins tipus de continguts són els més comuns.

tipus de continguts

Tipus de continguts elearning

Continguts en format vídeo

La plataforma Youtube rep més de 250.000 visites al segon, la qual cosa vol dir que aquest tipus de contingut és molt consumit. Reflexionem llavors, si és un format molt consumit, per què no l’utilitzarem per a la formació en línia?

Molts cursos elearning incorporen vídeos en uns certs punts de la formació per a transmetre coneixements i mantenir l’atenció de l’estudiant. Està demostrat que la memorització en vídeo funciona millor que en text, per tant, una bona manera de fer-ho és mostrar la informació important utilitzant vídeos en els nostres cursos elearning.

Continguts elearning basats en proves

Existeixen continguts on l’alumne aprèn a través de proves que va superant mentre està adquirint coneixements. En aquest punt es poden plantejar jocs o una escape room sobre un procediment o concepte que ha de solucionar per a “sortir de l’habitació” amb el coneixement après.
Per a aquesta mena de continguts es pot utilitzar la gamificació elearning, d’aquesta manera l’alumne aprèn jugant.

Continguts mitjançant la interactivitat

Si un alumne ha d’interactuar amb el contingut, quedarà més ben après.

Et pot interessar: Activitats interactives en Moodle amb H5P.

A través d’infografies, puzles o trencaclosques, qüestionaris, etc., es pot impartir una formació a distància amb molt d’èxit, tenint en tot moment l’atenció dels alumnes que afavorirà l’aprenentatge i, per tant, haurem aconseguit el que volíem: Èxit en el nostre curs elarning.

Imatge H5P

Hem parlat de diferents tipus de continguts elearning, no obstant això, l’èxit està en combinar-los de manera estratègica per a aconseguir una formació eficaç, amb la qual l’alumne se senti còmode i pugui avançar en el seu aprenentatge sense que li suposi esforç.

Hi ha moltes possibilitats en la formació elearning que es pot oferir en els projectes formatius.

A 3ipunt,desenvolupem a mida els teus continguts elearning per a portar-los al següent nivell. T’ajudem?

¡Comparte este post!

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les novetats del e-learning, les últimes tendències i saber quin serà el nostre proper esdeveniment, entre d'altres continguts.

Desplaça cap amunt